ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 – Απαραίτητες οι παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες

Πολιτική

Συμβολική επίσκεψη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023:Το μέλλον σήμερα», πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, με σκοπό τη διερεύνηση, καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων των κτιριακών αυτών υποδομών, δεδομένου ότι από το 2010 η συντήρησή τους έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα των Δήμων.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων – Ζωσιμαία Σχολή, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων –Ζωσιμαία Σχολή: Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο 114 ετών στην καρδιά της πόλης μας, που όμως αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, από προκλητική αδιαφορία των εκάστοτε δημοτικών αρχών, όσον αφορά την συντήρηση των κτιριακών υποδομών.

«Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δύο νότιες αίθουσες του σχολείου όπου υπάρχει έντονη εισροή υδάτων από την οροφή και κρίνονται ακατάλληλες για διδασκαλία (εμφάνιση μούχλας, πτώση σοβάδων κ.ά.). Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο προαύλιο του σχολείου για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών», τονίζεται.

Παρόμοια εικόνα συνάντησαν οι υποψήφιοι της παράταξης και στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων. «Τμήμα του ισογείου δεν χρησιμοποιείται (παράθυρα δίχως τζάμια, στέγη που στάζει, σοφάδες που πέφτουν, ραγισμένοι τοίχοι). Πόρτες αιθουσών σπασμένες, πατώματα ξηλωμένα, δεν υπάρχει επαρκής αύλειος χώρος, ενώ για τη φύλαξη και προστασία των αιθουσών, έχουν προσαρμοστεί σιδηρές κατασκευές», σημειώνουν.

Αναφορικά με το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στον οποίο φιλοξενούνται 31 μαθητές ΑμεΑ η παράταξη τονίζει την ανάγκη εξωστρέφειας του σχολείου και ευρύτερης ενημέρωσης των γονέων προκειμένου να αγκαλιάσουν το εγχείρημά και να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στη φροντίδα και στις παροχές του σχολείου αυτού. Τέλος, υπογραμμίζει πως ο αύλειος χώρος χρήζει δραστικών βελτιώσεων.