«Τι δεν θα κάνει» ο Μ. Ελισάφ εάν εκλεγεί δήμαρχος

Πολιτική

Ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές. Η παράταξη απευθύνεται στους Γιαννιώτες και δεσμεύεται για όσα δεν θα κάνει την επόμενη τετραετία.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έχει καταθέσει προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα δίνοντας την δική του εικόνα για τη νέα εποχή στα Γιάννενα.
Με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο τοποθετήθηκαν για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη και τις δημοτικές ενότητες και δημοσιοποίησαν το πλήρες πρόγραμμα ώστε να ανοίξει μια νέα σελίδα για το Δήμο Ιωαννιτών.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ηλιάδης παρουσίασε τα «δεν» της παράταξης. Αυτά που δεν θα κάνει ως επόμενη δημοτική αρχή.
Όπως είπε μεταξύ άλλων η παράταξή τους δεν θα περιμένει τέσσερα χρόνια για να κάνει υποτυπώδη έργα, δεν θα περιμένει την προεκλογική περίοδο για να μοιράζει άσφαλτο και πλακάκια, δεν θα προχωρά σε τέσσερις απευθείας αναθέσεις μέσα στην ίδια μέρα, στον ίδιο ανάδοχο και για το ίδιο αντικείμενο, δεν θα παρουσιάζει προϋπολογισμό με υλοποίηση στο ήμισυ, δεν θα υπολογίζει έσοδα τα οποία δεν μπορεί να εισπράξει και δεν θα καμαρώνει για ταμειακό υπόλοιπο εκατομμυρίων γιατί θα χρήματα αυτά θα τα έχει στερήσει από την πόλη και τους πολίτες που περιμένουν έργα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε και άλλα «δεν που έχουν να κάνουν με επενδύσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με δείκτες στην στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης αλλά και με «μοίρασμα προεκλογικών εκατομμυρίων» ενώ όπως είπε δεν θα «επαίρονται» για το «τεράστιο ΜΗΔΕΝ στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ή για ένα μόλις συμβασιοποιημένο έργο».
-Η παράταξή δεν θα αδιαφορεί για τους κοινόχρηστους χώρους και για τους πνεύμονες του Δήμου όπως το Γιαννιώτικο Σαλόνι.
Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες να τους εμπιστευτούν: «Είπαμε το προηγούμενο διάστημα αυτά που θα κάνουμε. Σήμερα δεσμευόμαστε για όσα δεν θα κάνουμε. Είμαστε ξεκάθαροι προς τους πολίτες. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και ζητούμε την εμπιστοσύνη τους», κατέληξε.

Σε Λιγκιάδες και Περίβλεπτο
Την μαρτυρική κοινότητα Λιγκιάδων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Ο κ. Ελισάφ συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού που κουβαλά τις μνήμες του ολοκαυτώματος και ανέλυσε τις προτάσεις του για τη νέα εποχή στο Δήμο Ιωαννιτών.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους σχετίζεται με την ομαλή υδροδότηση του χωριού, ζήτημα για το οποίο ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι θα δοθεί άμεσα λύση.
Επίσης προέχει να αντιμετωπιστούν ζητήματα βελτίωσης των υποδομών αλλά και μέτρα για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα με παρεμβάσεις για την επίλυση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.
Ιδιαίτερη έμφαση στα επόμενα χρόνια θα δοθεί στην τουριστική προβολή των Λιγκιάδων, μιας περιοχής με εξαιρετική και σπάνια φυσική ομορφιά.
Τελευταίο σταθμό του Μωυσή Ελισάφ στη Δημοτική Ενότητα Περάματος αποτέλεσε η Κοινότητα Περιβλέπτου.
Και εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να αναλύσει τις προτάσεις του.
Η συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου της Περιβλέπτου, η ανάδειξη και η αξιοποίηση των κτιρίων του παλιού σχολείου και η βελτίωση του γηπέδου αποτελούν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το χωριό και για τα οποία γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στο πρόγραμμα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ