ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – Μήνυμα νίκης και από την Ηγουμενίτσα

Πολιτική

– Αλ. Καχριμάνης: Μια νέα εποχή έχει ανατείλει ήδη για τη Θεσπρωτία

Τη βεβαιότητα για εκλογική νίκη μετέφερε και στην Ηγουμενίτσα ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο κ. Καχριμάνης, ως επικεφαλής της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», περιόδευσε στη Θεσπρωτία και το βράδυ μίλησε στην Ηγουμενίτσα όπου παρουσίασε ενδεικτικά στοιχεία των έργων και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, ως και αυτών που έχουν ήδη προγραμματιστεί.
«Το έργο μας- είπε ο κ. Καχριμάνης- αναγνωρίζεται εντός και εκτός Ελλάδος. Κάνει υπερήφανους τους Ηπειρώτες. Αποδεικνύει πως με συνεργασία μπορούμε να έχουμε μόνο επιτυχίες», τόνισε, προσθέτοντας πως ό, τι έχει επιτευχθεί σε καίρια ζητήματα έγινε χάρη στη συνεργασία που υπήρχε με τους Δήμους, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα νοσοκομεία, τους επαγγελματίες, τους αγρότες. Μια νέα εποχή έχει ανατείλει ήδη για τη Θεσπρωτία», πρόσθεσε.
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Ηπειρώτες να δώσουν το παρών τους στην εκλογική διαδικασία και να στηρίξουν με την ψήφο τους την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»: «Πειραματισμοί και ακροβασίες δεν χωρούν. Γιατί τότε ναι, το ρολόι θα γυρίσει πίσω. Η Ήπειρος θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά. Σας ζητάμε εντολή αυτοδιοίκησης. Καθαρή νίκη από αυτή την Κυριακή.Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς εμπόδια μπροστά.. Μόνο έτσι θα πάει η Ήπειρος, η Θεσπρωτία ακόμη ψηλότερα», κατέληξε.

Έργα και παρεμβάσεις
Ο κ. Καχριμάνης στην ομιλία του έκανε λόγο για τα έργα που έχουν γίνει για την προστασία του περιβάλλοντος, τις βελτιώσεις οδικών υποδομών, τις παρεμβάσεις στις δομές υγείας, την προστασία μνημείων κ.ά.
«Αν δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας, δεν υπάρχει μέλλον για την Ήπειρο, ήταν και είναι το «πιστεύω» μας. Και αυτό το υποστηρίζουμε με το έργο, τις πρωτοβουλίες μας:
Συνδράμαμε οικονομικά τους ΤΟΕΒ ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια και τα δίκτυά τους.
Στη Θεσπρωτία υπάρχει οξύ πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς. Ορίσαμε προσωρινή διοίκηση και προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τις μεγάλες οφειλές προς τη ΔΕΗ.Προτείναμε ως ιδανική λύση χαμηλότοκο δάνειο από την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων. Περιμένουμε την ανταπόκριση του Υπ. Οικονομικών.
Προχωρήσαμε σε εκτεταμένες παρεμβάσεις για βελτιώσεις αγροτικών δρόμων και προσβάσεων προς αγροκτηνοτροφικές μονάδες. Τους θερινούς μήνες μεταφέραμε ακόμη και νερό στα βοσκοτόπια», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης αναφορικά με το έργο που έχει γίνει για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.
Αναφορικά με τον τουρισμό, ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Βελτιώνουμε και δημιουργούμε νέες τουριστικές υποδομές, όπως το καταδυτικό πάρκο στα Σύβοτα, η ανάδειξη και άλλων ιστορικών και φυσιολατρικών χώρων. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η αύξηση των επισκεπτών είναι εντυπωσιακή.
Για τη νέα περιφερειακή περίοδο, έχουμε θέσει σε προτεραιότητα την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των ηπειρωτικών επιχειρήσεων».
«Μια νέα εποχή έχει ανατείλει ήδη για τη Θεσπρωτία. Υπάρχουν βέβαια και ανοικτά ζητήματα, που τα περισσότερα εξαρτώνται από τις κυβερνητικές πολιτικές. Ένα από αυτά η ανεργία: Με τον πόνο των ανέργων δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει. Η πολιτική χαράσσεται και υλοποιείται από την Κυβέρνηση και τον ΟΑΕΔ. Η μείωσή της, απαιτεί σταθερό οικονομικό- φορολογικό πλαίσιο, φιλικό κλίμα προς τις επενδύσεις.
Από την πλευρά μας, συμβάλλουμε σε μέγιστο απόλυτο βαθμό, σε ο, τι έχουμε την αρμοδιότητα και τον σχεδιασμό. Με έργα, με κοινωνικά προγράμματα.
Στο ΕΣΠΑ έχουμε σχεδιάσει και προκηρύσσουμε αμέσως μετά τις εκλογές επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για νέους επιστήμονες», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ