ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Πίστη για εκλογική νίκη

Πολιτική

Μετά από μία διαδρομή οκτώ περίπου μηνών η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατέθεσε στο Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιό της και οδεύει προς τις εκλογές με αισιοδοξία και πίστη ότι στις 26 Μαΐου θα γίνει μια νέα αρχή.
Στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι στις Κοινότητες του Δήμου.
Με το μήνυμά του ο υποψήφιος δήμαρχος ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν την παράταξη και να την εμπιστευτούν. Σημείωσε ότι η παράταξη είναι ανοιχτή στο διάλογο με όλες τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου και κατέληξε εκφράζοντας την βεβαιότητα για την εκλογική νίκη.
Απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της παράταξης Μιχάλης Ράπτης, τόνισε ότι η κατάθεση του ψηφοδελτίου αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.
«Δυνατοί, ενωμένοι, με πίστη στους πολίτες και με αισιοδοξία από τα μηνύματα που παίρνουμε βαδίζουμε προς την Κυριακή των εκλογών.
Η παράταξή μας, ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη αποτελεί μία δύναμη προόδου που θέλει και μπορεί να οδηγήσει τα Γιάννενα μπροστά.
Να βάλει τέλος στη μιζέρια, να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών και να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στην πόλη να ανακτήσει τον ιστορικό της ρόλο και να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή των νοτιοδυτικών Βαλκανίων.
Βαδίζουμε προς την 26η Μαίου με την βεβαιότητα της νίκης, η οποία θα είναι νίκη των πολιτών, νίκη της πόλης που θέλει να δει το μέλλον της να αλλάζει», κατέληξε.

Υποχρέωση ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού

Με τους κατοίκους κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Περάματος συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Βασικοί σταθμοί, αυτή την φορά, αποτέλεσαν η Αμφιθέα, η Κρύα και η Κρανούλα. Οι συγκεντρώσεις που έγιναν ήταν μαζικές και έδωσαν την δυνατότητα να συζητηθούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να αναλυθούν οι βασικοί στόχοι και οι προτεραιότητες της παράταξης για έναν Δήμο που θα λειτουργεί ισότιμα και στηρίζοντας έμπρακτα τις Κοινότητες και τα τοπικά Συμβούλια.
Παράλληλα ο κ. Ελισάφ συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι.
Η Δημοτική Ενότητα Περάματος διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη.
Ταυτόχρονα όμως είναι απ’ αυτές που έχουν επενδύσει στον πρωτογενή τομέα ο οποίος πρέπει να τύχει περαιτέρω στήριξης.
Στα διοικητικά της όρια λειτουργούν οι περισσότερες και σημαντικότερες πηγές από όπου υδρεύεται η πόλη και μέρος του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, η προστασία των οποίων είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων.
Υποχρέωση επίσης του Δήμου και της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η άμεση ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού για μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.