ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Κρίσιμη μάχη οι ευρωεκλογές

Πολιτική

Κάλεσμα στους πολίτες των Ιωαννίνων να παρευρεθούν στην αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, της οποίας τα ονόματα ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται σήμερα στα Γιάννενα και θα μιλήσει στις 7.30 στο ξενοδοχείο Du Lac.
Στην εκλογική επιτροπή των Ιωαννίνων μετέχουν 67 άτομα από τα οποία ξεχωρίζουν οι βουλευτές του κόμματος. Κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τοποθετήθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Ιωαννίνων Χρ. Μαντάς και τα μέλη της Επιτροπής Β. Ζδράβου και Χρ. Γρίβας.
Ο κ. Μαντάς έκανε λόγο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, για μία κρίσιμη εκλογική μάχη αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, παρουσιάζοντας ένα μέρος των κατακτήσεων όπως είπε της χώρας και των πολιτών τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την έξοδο από τα μνημόνια.
«Προσερχόμαστε στις εκλογές ενώνοντας δυνάμεις και συγκροτώντας ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, για την Ευρώπη των λαών και την Ελλάδα των πολλών.
Η χώρα άντεξε στα δύσκολα, βγήκε από τα Μνημόνια, καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργήθηκαν 350.000 νέες θέσεις εργασίας, προχωράμε σε κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, καταθέτουμε ένα νομοσχέδιο – ανάσα για τις 120 δόσεις.
Θα ακολουθήσουν και άλλα θετικά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία και όχι την ελίτ», σημείωσε ο κ. Μαντάς.
Από την πλευρά του ο κ. Γρίβας οριοθέτησε το πλαίσιο της πολιτικής στάσης των ανένταχτων που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο για τη συγκρότηση ενός νέου μετώπου στην κεντροαριστερά.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί αυτό το μέτωπο απέναντι στον εθνικισμό, την ακροδεξιά και την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που τροφοδοτεί τα άκρα. Απαιτείται συστράτευση, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και φιλοδοξία μας είναι μέσα από το σχήμα αυτό να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων που λεηλατήθηκαν την τελευταία δεκαετία», ανέφερε χαρακτηριστικά.