ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Κατάθεση ψηφοδελτίου εν μέσω γιορτινών ευχών

Πολιτική

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Θωμά ήταν ανοικτές οι πόρτες του Πρωτοδικείου για τις καταθέσεις υποψηφιοτήτων. Από νωρίς το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο από υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες καθώς ήταν η τελευταία ημέρα για την κατάθεση και άρα την επικύρωση της συμμετοχής στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου θα μπορούν όσοι έχουν κώλυμα υποψηφιότητας να υποβάλλουν παραίτηση ενώ το Σάββατο 11 Μαΐου, θα γίνει η ανακήρυξη των ψηφοδελτίων που θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές.
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής του Θωμά, και ενώ δεχόταν καταιγισμό ευχών για την ονομαστική του εορτή, ο σημερινός Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας μαζί με την ομάδα του έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο όπου κατέθεσε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Χαμογελαστοί, ευδιάθετοι έστειλαν μήνυμα νίκης.
Μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου και με δεδομένους τους περιορισμούς των εμφανίσεων των υποψηφίων στα ΜΜΕ, η Χριστίνα Πανέλη, έστειλε το μήνυμα νίκης της παράταξης: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Η Δημοτική Αρχή που έκανε το Δήμο Ιωαννιτών ένα Δήμο Ανθρωπιάς, Συμμετοχής, Συνεργασιών και Ανάπτυξης, είναι παρούσα. Ενεργοί πολίτες με επικεφαλής τον σημερινό και αυριανό Δήμαρχο μας, Θωμά Μπέγκα, καταθέσαμε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ». Ένα ψηφοδέλτιο νίκης, συνέχειας, εμπειρίας και ανανέωσης. Είμαστε μια μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοκητική παράταξη, που ενώνει ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία, ταλέντα και ικανότητες που απαντούν στις ανάγκες του δήμου, για το παρόν και το μέλλον. Είμαστε έτοιμοι. Να συνεχίσουμε το έργο που μας έχει αναδείξει πρώτο Δήμο στη χώρα. Είμαστε έτοιμοι. Να κάνουμε πράξη τα Νέα Γιάννενα. Την πόλη που θέλουμε όλοι να ζούμε και να δημιουργούμε. Την καλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε το σχέδιο, έχουμε την όρεξη και τον ενθουσιασμό. Στις 26 θα νικήσουν τα Γιάννενα». Ο συνδυασμός της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» απαρτίζεται από 210 υποψήφιους σε 25 Εκλογικές Περιφέρειες και Κοινότητες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ