Δέσμευση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα για έργα υποδομής 15 εκ. ευρώ

Πολιτική

Στο μεγάλο έργο που ξεκίνησε και αφορά σε έργα υποδομής και ασφαλτοστρώσεις, βρέθηκε, την Πέμπτη, το πρωί, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Προγραμματισμού, Θανάση Μανταλόβα και Έργων, Γιάννη Λιόντο καθώς και τις δημοτικές συμβούλους Ντίνα Μπακόλα και Γωγώ Γιώτη. Παρόντες στην επίσκεψη ο πρόεδρος του Νεοχωρόπουλου Αρσένης Κάτσενος και κάτοικοι.
Ο κ. Μπέγκας επιθεώρησε τα έργα προκειμένου να διαπιστώσει μόνος του την πορεία τους. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, οι εργασίες προχώρησαν και συνεχίζονται προκειμένου να αποδοθούν οι δρόμοι στους πολίτες.
Ο κ. Μανταλόβας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο κ. Μπέγκα εξαιτίας των περιορισμών λόγω των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα» στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους μιλούν για έργα που γίνονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος εισέπραξε από το 2014 έως το τέλος του 2018 από εισφορές των κατοίκων 2 εκ. ευρώ.
«Τα χρήματα ήταν λίγα για να καλύψουμε τις τεράστιες ανάγκες. Γι’ αυτό ως Δημοτική Αρχή κάναμε την πολιτική επιλογή να επιστρέψουμε πολλαπλάσια χρήματα μέσα από έργα για όλες αυτές τις περιοχές. Στο διάστημα των 4,5 χρόνων δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε 12 εργολαβίες προϋπολογισμού 6.5 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης. Σήμερα από το Κάτω Νεοχωρόπουλο σηματοδοτούμε την εκκίνηση δύο ακόμη πολύ σημαντικών εργολαβιών προϋπολογισμού 1,6 εκ ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι μετά την «εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, η δημοτική αρχή, ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης 12 έργων και ύψους 6,5 εκατ. ευρώ».

«Δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα… υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις»
Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι τα έργα είναι προεκλογικά, ο κ. Μανταλόβας υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα, υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις» λέγοντας ότι «τα έργα υλοποιούνται, έχουν διασφαλισμένους πόρους και εγκατεστημένες εργολαβίες. Κι αυτό που σίγουρα θα μείνει είναι έργα χρήσιμα για τους πολίτες».
Τέλος, υπήρξε δημόσια δέσμευση για ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη έχουν επεξεργαστεί όπως είπαν ενώ δεσμεύτηκαν δημόσια για την υλοποίηση: «δεσμευόμαστε ότι θα το υλοποιήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια», είπε ο κ. Μανταλόβας υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα 15 εκ. ευρώ για την επόμενη θητεία το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πέντε πηγές: από τις εισφορές των κατοίκων, από ίδιους πόρους του Δήμου, από το ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
«Είναι σίγουρο πως αυτό το πρόγραμμα 15 εκ. ευρώ με αναλογία 60% για την πόλη και 40% για τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα κλείσει στο σύνολο του τις αναγκαίες υποδομές που έχουν χιλιάδες κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές. Το πρόγραμμα έργων θα αφορά απαλλοτριώσεις, διανοίξεις δρόμων, κατασκευή δικτύων για όμβρια, οδοστρωσία, πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό» κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ