Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – «Αξίζουμε πολύ καλύτερα»

Πολιτική
  • Έδωσε στήριξη από τα Γιάννενα στον Αλ. Καχριμάνη και την Τ. Καλογιάννη

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου στο Du Lac, έκανε την κεντρική του ομιλία στα Γιάννενα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας εξαπολύοντας συχνά μύδρους προς τον Πρωθυπουργό και δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα νίκης για τις Ευρωεκλογές και κατ επέκταση για τις εθνικές εκλογές.
Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε ο βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας λέγοντας: «Παραβιάζει ανοικτές θύρες ο πρωθυπουργός… Θέλει μεταφραστή ο πρωθυπουργός!», συμπληρώνοντας πως τώρα τον πρόεδρο της ΝΔ μπορεί να τον χαιρετά ένας βουλευτής αλλά σύντομα θα τον καλωσορίζουν… τέσσερις βουλευτές. «Θα τελειώσω με τον στίχο που είπατε συζητώντας για την βαρβαρότητα. Και αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις…τούτο προσπάθησε μην την εξευτελίζεις».
Λίγο νωρίτερα, τον πρόεδρο της ΝΔ είχε καλωσορίσει ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης. Τον καλωσόρισε επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να προωθηθούν τα θέματα πρωτογενούς τομέα.
Αμέσως μετά, ο Λευτέρης Γκορτζής βρέθηκε στο βήμα σαν αναπληρωτής δάσκαλος και νέος πολίτης. «Παρακολουθώ τα κοινά και θέλησα δημόσια να απευθυνθώ με λίγα λόγια. Η γενιά μου είναι επιφυλακτική, δύσπιστη. Οι ανάγκες της παιδείας μας ειδικά τα πρώτα χρόνια απαιτεί αλλαγές, αναβάθμιση σχολείων. Τα προβλήματα της Παιδείας είναι πρόκληση. Είμαι εδώ σήμερα για να αναδείξω το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνετε. Θέλουμε να είστε πρωθυπουργός για πολλά χρόνια».
Η Κωνσταντίνα Παπαγιάννη, επίσης νέα κοπέλα, προλόγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι η πρώτη φορά που προλογίζω μια κομματική εκδήλωση. Η Ελλάδα πρέπει να αφήσει πίσω την κρίση. Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία» είπε μεταξύ άλλων η νέα αρχιτέκτων. «Να μην υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει…» κατέληξε καλώντας στο βήμα τον πρόεδρο της ΝΔ.

Η επόμενη μέρα της Ηπείρου

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης τόσο στον νυν Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη όσο και στην υποψήφια δήμαρχο Τ. Καλογιάννη. «Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή μνεία στον Αλέκο Καχριμάνη και στο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων που έγινε στη δική του θητεία με την ευθύνη της Τατιάνας Καλογιάννη της οποίας εύχομαι καλή επιτυχία».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της Ηπείρου αναφέροντας πως ως κυβέρνηση θα στηρίξει την περιοχή σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές της και θα αναδείξει τα πλεονεκτήματά της με επίκεντρο τον τουρισμό, τους οδικούς άξονες κ.ά.
Παράλληλα ανέφερε πως η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Αξίζει να σημειωθεί και η αναφορά του στην ανομία που συχνά παρατηρείται στα πανεπιστήμια της χώρας εξαγγέλλοντας την κατάργηση του ασύλου.

Έστρεψε τα πυρά στον Πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα ευχαριστώντας τον κόσμο που τον καταχειροκροτούσε. «Σας ευχαριστώ που με κάνετε να νιώθω σαν το σπίτι μου, εδώ στην Ήπειρο. Είχα την ευκαιρία να κλέψω λίγες μέρες… όχι στα νησιά του Ιονίου πλέοντας αλλά εδώ στο Ζαγόρι. Αυτή τη φορά σας επισκέπτομαι μια ξεχωριστή μέρα. Σήμερα, είναι η μέρα της Ευρώπης που την γιορτάζει η ΝΔ. Ημέρα της Ευρώπης δεκαέξι μέρες πριν την ευρωκάλπη. Στις 26 Μαΐου επιλέγουμε ευρωβουλευτές και για την αυτοδιοίκηση. Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα είναι ψήφος απόρριψης και ψήφος εμπιστοσύνης για την ΝΔ την οποία αλλαγή την αισθάνεται κανείς όπου και να περπατήσει. Θα μιλήσουμε για την Ευρώπη γιατί αυτό που θα συμβεί έχει μεγάλη σημασία. Δεν θέλω να ξεχνάτε ότι σε λίγες μέρες είναι τα 40 χρόνια από τότε που ο Κωσνταντίνος Καραμανλής, ο εθνάρχης υπέγραψε την είσοδο. Πήρε την Ελλάδα και κόντρα σε όλα βρήκαμε ασφαλή λιμάνι. Είμαστε μέλη της μεγαλύτερης οικογένειας», είπε χαιρετίζοντας την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας που φώναζε συνθήματα την ώρα της ομιλίας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσότακης έστρεψε ξανά τα πυρά του στον Πρωθυπουργό: «Ακύρωσε ο κ. Τσίπρας την περιοδεία προφανώς εξαιτίας των καλοκαιρινών του διακοπών. Βάφτισε 13η σύνταξη και του λέω ότι είναι πολύ λίγα και πολύ αργά». «Οι Έλληνες πολίτες του έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη και στις 26 Μαΐου θα του στείλουν το μήνυμα για την αλλαγή», συμπλήρωσε.

Κλειστός ο δρόμος για την Αλβανία

«Ο δρόμος της Αλβανίας για την Ε.Ε. θα παραμείνει κλειστός όσο δεν σέβεται την ελληνική μειονότητα και επιβουλεύεται τις περιουσίες τους» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης. «Στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας αλλά η κόκκινη γραμμή που τραβάμε είναι μια: Κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας με τρόπο που δεν θα επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Νίκος Γιαννής, Βίκυ Φλέσσα, Άννα Μισελ Ασημακοπούλου και Γιώργος Αμυράς είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που παρουσίασε από τα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορά έκανε και στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο που τον χαρακτήρισε «σπουδαίο άνθρωπο» που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια τα οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεπεράσει. «Δεν είναι γλάστρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που διεκδικεί ίσα δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας με τον απαξιωτικό ενικό, δικαίωσε απόλυτα αυτό που λέμε: Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον σάλο που είχε προκύψει μετά από τις δηλώσεις του Π. Πολάκη για τον Σ. Κυμπουρόπουλο.

Μήνυμα νίκης

Με ένα μήνυμα νίκης έκλεισε ο κ. Μητσοτάκης την ομιλία του στα Γιάννενα καλώντας τους νέους να μη γυρίσουν την πλάτη τους στις κάλπες.
«Το σύνθημα μας είναι απλό: Αξίζουμε πολύ καλύτερα. Ειδικά οι νέοι στους οποίους κάνω ειδική έκκληση. Μην επιλέξετε την απόχη. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ψηφίστε με την καρδιά ψηφίστε για το μέλλον Η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη είναι η ΝΔ.
Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ελάτε όλοι μαζί να γράψουμε την ιστορία. Να νικήσουμε», κατέληξε.