ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ – Προχωρά η διαδικασία στελέχωσης

Νέα

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών και Χρηστών Ναρκωτικών» ή «Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Ιωάννινα (ΜΣΑ)» πρόκειται να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» μετά την ένταξη της πράξης «Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Ιωάννινα» με προϋπολογισμό 1.200.693,15 ευρώ και κωδικό ΟΠΣ 5034934, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόροι Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και της Ελλάδας.

Βασικοί στόχοι της ΜΣΑ είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κινητοποίηση, η προετοιμασία και (η κατά την ιατρική ένδειξη) παραπομπή σε κατάλληλο πρόγραμμα απεξάρτησης. Η συγκεκριμένη δομή θα περιέχει μονάδα κλειστής αποτοξίνωσης μέσω 2 ξεχωριστών τομέων: Νοσηλείας Αλκοολικών και Νοσηλείας Χρηστών Ναρκωτικών, στόχος των οποίων είναι η αντιμετώπιση του Στερητικού Συνδρόμου και άλλων Παθολογικών Καταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, στη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης αναπτύσσονται πλήθος θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις «νόμιμες» εξαρτήσεις παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό κύκλο τουλάχιστον σε 200 ωφελούμενους, πιθανόν άπορους και οικονομικά αδύναμους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.

 

 

Στελέχωση

Για την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της Μονάδας θα αξιοποιηθεί έμπειρο τακτικό (υφιστάμενο) προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και έκτακτο νέο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί για χρονικό διάστημα 24 μηνών, με την υπογραφή σύμβασης ΙΔΟΧ. Το σύνολο του έκτακτου νέου προσωπικού που θα απασχοληθεί στην εν λόγω δράση θα αποτελείται από 26 άτομα με τις απαραίτητες ειδικότητες μιας νοσοκομειακού τύπου δομής που παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Σχετικά με τις προσλήψεις των νέων Στελεχών, αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τόσο την πρόσληψη Επικουρικών Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ όσο και Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού για τις λοιπές ειδικότητες.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ν. 4325/11-05-2015 (Α’ 47), άρθρο 34, καθορίστηκαν μετά συγκεκριμένων ρυθμίσεων οι διαδικασίες πρόσληψης τον Επικουρικών Ιατρών ενώ με την ψήφιση του ν. 4542/2018 (Α΄95), άρθρο 3, θεσμοθετήθηκε η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών. Σχετικά έχουν δημοσιευθεί για την κατάρτιση καταλόγου ιατρικού προσωπικού η με αρ.πρωτ.Α2α/οικ.24317/30-3-16 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1005/Β/12-4-2016 με θέμα «Κατάρτιση και τήρηση καταλόγου – διαδικασία τοποθέτησης επικουρικών γιατρών» (πρόσκληση ενδιαφέροντος) αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας:

http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn-kai-diadikasia-topothethshs

και για την κατάρτιση καταλόγου λοιπού προσωπικού η από 15 Νοεμβρίου 2018 ανακοίνωση (Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας) αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας:

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5905-enarksh-ypobolhs-aithsewn-gia-thn-proslhpsh-kai-topothethsh-loipoy-epikoyrikoy-proswpikoy-plhn-iatrwn-gia-to-etos-2019

Συγκεκριμένα, το έκτακτο νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα αποτελείται από: 2 Ψυχίατρους, Ιατροί ΕΣΥ, 1 Παθολόγο ΕΒ’, Ιατρό ΕΣΥ, 8 Νοσηλευτές ΤΕ, 8 Νοσηλευτές ΔΕ, 1 Ψυχολόγο ΠΕ, 6 Φύλακες ΥΕ.

Για τις επιστημονικές ανάγκες του Κέντρου, σε συνέχεια Μνημονίου Συνεργασίας θα διατεθούν και δύο επιστημονικοί συνεργάτες από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και δύο επιστημονικοί συνεργάτες από το ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» γνωστοποιεί ότι θα αιτηθεί στην ΥΠΕ την πρόσληψη επαγγελματιών από τις ανωτέρω κατηγορίες που αξιολογήθηκαν και έχουν εγγραφεί στους καταλόγους Επικουρικού Προσωπικού και Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού.