ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των σωμάτων ασφαλείας

Νέα

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε χθες Τετάρτη το Μέγαρο της Αστυνομίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο ο Σταύρος Καλογιάννης είχε συνάντηση με τον Στρατηγό κ. Σκούμα και με αξιωματικούς της Αστυνομίας, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των συμπολιτών μας τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο.

Τα στελέχη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ενημέρωσαν τον Σταύρο Καλογιάννη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης τουλάχιστον όσων απασχολούνται σε παραμεθόριες περιοχές και στην έλλειψη υποδομής και προσωπικού, τη στιγμή που οι αστυνομικοί συνεχίζουν να υπερβάλλουν εαυτούς για να ασκήσουν το καθήκον τους, με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς για το έργο τους και επισήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική στήριξη της Αστυνομίας, ώστε να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά της.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Σταύρος Καλογιάννης συζήτησε τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού, την παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων που δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας, για τον νέο Σταθμό στα Πράμαντα, αλλά και το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού προς άλλες περιοχές της Ελλάδας, τη στιγμή που διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και η κλιματική αλλαγή έχει ανεβάσει τον δείκτη επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών.

Ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε πως πρέπει να δοθούν λύσεις, ώστε να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα το έργο των πυροσβεστών. «Τα στελέχη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αποδείξει, ακόμη και στο διάστημα της κρίσης που βιώνει η χώρα, ότι διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια και υψηλό φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, αλλά και τις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου των τελευταίων ετών», δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης.