ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ – «Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Νέα

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας.
Εκεί συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους τόσο την γενικότερη κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, όσο και την πορεία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της περιοχής το οποίο επισκέπτονται πλέον ασθενείς από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων.
Ο κ. Μανταλόβας σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας όχι όμως στη λογική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να το μετατρέψει σε ένα προνοιακό σύστημα, ούτε σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας που στα σχέδιά της είναι η περικοπή των δημοσίων δαπανών και η αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών.
«Θυσιάζουν στο βωμό των υπέρ-πλεονασμάτων το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ από 774 εκ. ευρώ ετησίως πριν το 2015, μειώθηκε το 2018 στα 100 εκ. ευρώ. Οι δαπάνες φορτώθηκαν στην πλάτη των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων με την αύξηση των εισφορών υγείας.
Τα Δημόσια Νοσοκομεία λειτουργούν χάρη στην ευαισθησία των εργαζομένων και των γιατρών. Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για τις προσλήψεις και την ενίσχυση του προσωπικού, εργάζονται 10.000 άτομα λιγότερα σε σχέση με το 2014.
Η προοδευτική παράταξη όμως που δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας από το μηδέν δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη την αναγέννησή του, με δημόσιες, καθολικές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ισότιμα προσβάσιμες από όλους τους πολίτες. Χωρίς αποκλεισμούς.
Γιατί για το Κίνημα Αλλαγής η παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους, είναι αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας, την ίδια ώρα που από την άλλη πλευρά η ΝΔ διαμορφώνει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς υγείας και παράδοσης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο Θανάσης Μανταλόβας.
Τέλος, ειδικά για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτεί εκτός όλων των άλλων και στον τομέα της έρευνας καθώς έχει αποδείξει πως η άψογη συνεργασία του με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι ικανή να φέρει σπουδαία αποτελέσματα στην εξέλιξη της επιστήμης της ιατρικής κι άρα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Στη διάρκεια της επίσκεψης επίσης ο κ. Μανταλόβας είχε συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων εργαζομένων, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον καθώς για 199 από αυτούς οι συμβάσεις εργασίας τους λήγουν το Νοέμβριο του 2019. Ο κ. Μανταλόβας χαρακτήρισε ως πολιτικά απαράδεκτο τόσο το γεγονός της εργασιακής ομηρίας όσο και της προεκλογικής εκμετάλλευσης από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.