ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ – Δικαιοσύνη και ασφάλεια στο επίκεντρο των επισκέψεων

Νέα

Η Δικαιοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών, ήταν τα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία συζήτησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Τσολάκη.
Μάλιστα οι επισκέψεις της κας Τσολάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, «έκρυβαν» και μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, που αναμένεται να διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό το δύσκολο έργο των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση της κας Τσολάκη με την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, της τέθηκε το ζήτημα της πρόσβασης των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στη νομική βάση δεδομένων «NOMOS», ώστε οι αξιωματικοί να έχουν μια σημαντική βοήθεια κατά την άσκηση των προανακριτικών τους καθηκόντων και όχι μόνο.
Η κα. Τσολάκη, και με την επαγγελματική της ιδιότητα, ως νομικός, συνεργάστηκε άμεσα με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα και λίγη ώρα μετά, βρέθηκε η «χρυσή τομή», ώστε από το επόμενο κιόλας διάστημα η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, να έχει πρόσβαση στη «NOMOS».
Η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, είχε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Για περισσότερη από μια ώρα, η κα. Τσολάκη, συζήτησε με τους συναδέλφους της, για τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους, όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και της απονομής Δικαιοσύνης.

Συναντήσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο

Παράλληλα η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Τσολάκη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, συναντήθηκε διαδοχικά με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου και τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ηπείρου, κ. Κώστα Σκούμα.
Στη συνάντησή της με το Δ.Σ. της ΕΑΥΝΙ, συζήτησε εκτενώς το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου του αστυνομικού, την θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου, και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, ενώ με το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, η κα. Τσολάκη ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, με κορυφαίο ζήτημα την πρόωρη αποστράτευση των Αξιωματικών μετά τις κρίσεις τους, που ισοδυναμεί με απόλυση, με δυσμενείς επιπτώσεις για την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των αξιωματικών.
Σε άριστο κλίμα και παρουσία ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, έγινε αμέσως μετά, η συνάντηση της κας Τσολάκη με τον κ. Σκούμα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Ήπειρο και το δείκτη εγκληματικότητας, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έθεσε υπόψιν της ο κ. Σκούμας
Σημειώνεται πως ο καθιερωμένος Αγιασμός θα τελεστεί σήμερα στις 10:00 το πρωί στο Πολιτικό Γραφείο της υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ Ν. Ιωαννίνων Μαρίας Τσολάκη, στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου 28 (γυάλινο κτήριο), στον 3ο όροφο, στο γραφείο 2. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26510 70408.