Νέες υποσχέσεις για μεταφορά του Κλειστού της Ξιφασκίας

Νέα

Θετικές ειδήσεις για την Ήπειρο φέρνει η επίσκεψη του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του δήμαρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, τη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter, ενώ αυτή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.
Αντικείμενο αυτής της επίσκεψης αποτέλεσαν τα μέτρα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και η μεταφορά του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα επανέλαβε πως τα Γιάννενα –και όχι κάποια άλλη περιοχή- θα λάβουν το Γυμναστήριο.
Έτσι, η είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν ότι παραμένει σε ισχύ η δέσμευση για την μεταφορά του Κλειστού στα Γιάννενα και, σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη σε τοπικό μέσο, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της «Ελληνικό Α.Ε.», που επιβεβαίωσαν την πρόθεση να αποκτήσουν τα Γιάννενα την συγκεκριμένη υποδομή, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αναμονή για τον Ιωάννινα – Κακαβιά

Στο μεταξύ ο κ. Καχριμάνης, μαζί με τον κ. Ελισάφ, συναντήθηκαν και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν, μεταξύ άλλων, η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, με τον κ. Καραμανλή να κάνει γνωστό σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, πως μέχρι σήμερα κανένα οδικό έργο δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά συνέπεια η όποια απόφαση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξακολουθεί να βρίσκεται σε… εκκρεμότητα.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο κ. Καχριμάνης συμμετείχε και στην πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη που είχε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα της αυτοδιοίκησης που αφορούν τη θεσμική λειτουργία, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που διεκδικούν οι περιφέρειες της χώρας.