Γ. Αμυράς: Επιστολή στον υπ. Υγείας για τους ασθενείς με κυστική ίνωση

Νέα

Τη συμβολή και την προσοχή του υπουργείου Υγείας προς τους ασθενείς με κυστική ίνωση, στο πλαίσιο της προστασίας ασθενών ομάδας υψηλού κινδύνου ειδικότερα στη δεδομένη δύσκολη στιγμή της πανδημίας του COVID-19, ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς τον Βασίλη Κικίλια.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρόκειται για την πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική νόσο της λευκής φυλής που και στη χώρα μας αποτελεί μακράν την πιο διαδεδομένη κληρονομική νόσο καιζητά την πρώιμη πρόσβαση (early access) του ινοκυστικού πληθυσμού στη νέα θεραπευτική αγωγή που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019 και «παγώνει» τη νόσο στοχεύοντας στο αίτιό της. Σε αντίθεση με ασθενείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ελβετία και Ολλανδία) οι Έλληνες πάσχοντες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεραπεία.

«Με κοινό απώτερο στόχο να μη χαθεί ούτε ένας ασθενής με κυστική ίνωση και γνωρίζοντας το πραγματικό ενδιαφέρον σας για μια ουσιαστική λύση στην εξασφάλιση της πρόσβασης στη θεραπεία, ζητώ τη συμβολή σας για επίσπευση των ενδεδειγμένων ενεργειών», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς και αναμένει απάντηση από τον Βασίλη Κικίλια.