Συντονισμός υπηρεσιών… εξ αποστάσεως

Τοπικά

Την πρώτη σύσκεψη με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με όλους τους Διευθυντές των υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της λειτουργίας του Δήμου μετά την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού.

Παράλληλα εξετάστηκε η πορεία των δρομολογημένων έργων και παρεμβάσεων και έγινε σαφής η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη για όλους. Ο Δήμος ωστόσο οφείλει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και να εργάζεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την βελτίωση της καθημερινότητας.

Ειδική μνεία έκανε στις υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπως είναι αυτές της καθαριότητας και του εργοταξίου. Οι εργαζόμενοι, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής, εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές κατέδειξε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας είναι εύκολος και αποτελεσματικός και αποφασίστηκε ότι οι συναντήσεις του Δημάρχου με τους Διευθυντές στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα θα γίνονται κάθε βδομάδα και μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

 

Πλύσιμο κι απολύμανση κοινόχρηστων χώρων

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών το πλύσιμο αλλά και η απολύμανση κοινόχρηστων χώρων.

Το ειδικό υδροφόρο όχημα πλένει δρόμους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους και στη συνέχεια ακολουθεί απολύμανση.

Το πρόγραμμα πλυσίματος και απολυμάνσεων υλοποιείται τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊού.

Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς συνέστησε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία και τόνισε ότι ο Δήμος συμβάλλει από την πλευρά του στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι εκτός από το πλύσιμο και τις απολυμάνσεις στους εξωτερικούς χώρους ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα έχουν ολοκληρώσει τις απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, στις σχολικές μονάδες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.