Ενότητα Πολιτών: Επιπλέον προτάσεις για τα μέτρα στήριξης

Τοπικά

Πιστή στην πολιτική της στάση να στηρίξει κάθε μέτρο που λαμβάνεται από το Δήμο Ιωαννιτών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωναϊού, η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», υπερψήφισε τη δέσμη μέτρων που πρότεινε η Δημοτική Αρχή στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ωστόσο, όπως ανέδειξαν τα μέλη της παράταξης στη διάρκεια της συζήτησης, τα μέτρα αυτά δεν αρκούν.
«Άτολμη και πρόχειρη η Δημοτική Αρχή ακόμα και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης των συμπολιτών μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο δεν μπήκε ούτε καν «στον κόπο» να κοστολογήσει τα προτεινόμενα από αυτήν μέτρα.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής θα έπρεπε να είναι η άμεση και αποφασιστική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται από ένα σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων τους, η οποία, όμως, για να έχει και ουσιαστικό αντίκτυπο και να μην αποτελεί απλά «ασπιρίνη» στο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι γενναία αλλά και να εκτείνεται χρονικά πολύ πέραν από την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, και σίγουρα να μην αφορά μόνο την περίοδο που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους.
Η παράταξη μας θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πληττόμενους, το τεράστιο χρηματικό απόθεμα των 23 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που παρέλαβε ως παρακαταθήκη. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις που να βοηθούν πραγματικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σκεπτόμενη έξω από το κουτί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών», που πρότεινε εννιά ακόμη κοστολογημένες παρεμβάσεις.