Δέσμευση για λύσεις σε προβλήματα σχολείων

Νέα

Διπλή επίσκεψη σε σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, ώστε να ενημερωθεί για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά το υποχρεωτικό κλείσιμό τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

Η μέρα ξεκίνησε με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο οποίο φοιτούν 50 μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου ο βουλευτής είχε τη χαρά να διαπιστώσει, ιδίοις όμμασι, την τήρηση των κανόνων προφύλαξης, καθώς και να ενημερωθεί για τις απαιτήσεις της μονάδας. Η διευθύντρια κα Παρασκευή Καλτσούνη, μαζί με καθηγήτριες του σχολείου ξενάγησαν τον Γιώργο Αμυρά στις εγκαταστάσεις όπου επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη για περισσότερο χώρο μιας και οι υπάρχουσες αίθουσες αδυνατούν να φιλοξενήσουν με άνεση τις δραστηριότητες των μαθητών.

Τη σκυτάλη πήρε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και η διευθύντριά του κα Αικατερίνη Σεντελέ όπου μαζί με τους καθηγητές της μονάδας έθιξαν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Βασικές ελλείψεις σε γραφική ύλη, εργαστηριακό υλικό όπως και προβλήματα θέρμανσης και καθαριότητας τέθηκαν επί τάπητος προς επίλυση.

Κλείνοντας, ο βουλευτής εγγυήθηκε και στις δύο περιπτώσεις στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπισθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα. «Με συνεργασία και πολλή δουλειά, θα δώσουμε μια γερή ώθηση στις εν λόγω σχολικές μονάδες οι οποίες παρέχουν σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Αμυράς.

Να αλλάξει η διαχείριση υλοτομίας τον χειμώνα

Τον κίνδυνο κυάνωσης και ποιοτικής υποβάθμισης χιλιάδων κορμών δένδρων που υλοτομούνται από τους δασικούς συνεταιρισμούς κατά τους θερινούς μήνες και παραμένουν έξω στοιβαγμένοι έως την επόμενη επιτρεπόμενη περίοδο υλοτομίας, την άνοιξη δηλαδή, φέρνει στη Βουλή ό βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η υλοτομία στη χώρα μας δεν επιτρέπεται κατά τους χειμερινούς μήνες, από Νοέμβριο έως και Μάρτιο, την περίοδο που οι δασικοί συνεταιρισμοί θεωρούν ιδανική, καθώς επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και αποτρέπουν την κυάνωση των κορμών που υποβαθμίζει την ποιότητα και κατ΄ επέκταση την αγοραστική αξία της ξυλείας.

Ο Γιώργος Αμυράς επιπλέον σημειώνει την καθοριστική σημασία που έχει η μεταφορά των παραγόμενων δασικών προϊόντων από τις δασικές υπηρεσίες σε αποθηκευτικούς χώρους κατά την απαγορευμένη περίοδο υλοτομίας για την διατήρηση της ποιότητάς τους.