Ζητούν μόνιμη εργασία οι συμβασιούχοι

Νέα

Διεκδικώντας το δικαίωμα τους για εργασία οι συμβασιούχοι των δημόσιων δομών υγείας της χώρας πραγματοποίησαν χθες τρίωρη στάση εργασίας, μεταξύ αυτών και εκείνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 16ης Ιουνίου.

Στο νοσοκομείο απασχολούνται περί τους 507συμβασιούχους, με μεγάλο αριθμό από αυτούς να συμμετέχει στη στάση, ενώ δεν ήταν λίγοι οι μόνιμοι εργαζόμενοι που έλαβαν επίσης μέρος, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Όπως ανέφεραν η Ελένη Γκόγκου και η Βάσω Γκουγιάννου από την υπηρεσία της καθαριότητας, συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που αντιμετώπισαν με γενναιότητα την πανδημία, κάποιοι όμως από αυτούς, ήδη έχασαν τις δουλειές τους.

Για μία κινητοποίηση που συνιστά κραυγή αγωνίας και όχι διαμαρτυρία, έκανε λόγο ο Βασίλης Σπανός, συμβασιούχος στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, υπενθυμίζοντας, ότι σε όλες τις αιτιολογικές εκθέσεις για την πρόσληψη των συμβασιούχων, αναφέρεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στα αξιοσημείωτα επίσης της χθεσινής κινητοποίησης, ότι βρέθηκαν στο πλευρό των συμβασιούχων το σύνολο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με τους Συλλόγους Εργαζομένων στα νοσοκομεία, να ομονοούν, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος του Συλλόγου στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας και ο Γ. Πρέντζας από το ΠΑΜΕ Υγείας. «Επαίσχυντο» χαρακτήρισε τέλος, το καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης στη δημόσια διοίκηση και δη στον τομέα της υγείας, ο Χρ. Γρίβας, πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.