ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τοπικά

«Να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ 

 

Από το εμβολιαστικό κέντρο ξεκίνησε την ολιγόωρη περιοδεία του 

 

Το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε από τα Γιάννενα και το νέο εμβολιαστικό κέντρο που επισκέφθηκε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμβολιαστείτε!

Το μήνυμα απευθύνεται σε όλους αλλά κυρίως στους ηλικιωμένους που φαίνεται να μένουν εκτός της προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη και που ο πρωθυπουργός επιθυμεί να επιταχυνθεί. Με την  επίσκεψη στο νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο ξεκίνησε την ολιγόωρη περιοδεία του ο  Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδοτώντας και το μήνυμα που ήθελε να στείλει.

«Το σημαντικό από δω και στο εξής είναι να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς η πλατφόρμα πια έχει ανοίξει για όλες τις ηλικίες, να σπεύσουν και να εμβολιαστούν. Ειδικά η νεολαία μας, η οποία πια έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί. Πρέπει να το κάνει και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, προκειμένου να μπορέσουν και οι νέοι μας να ανακτήσουν πλήρως την ελευθερία τους, να κάνουν ένα ξέγνοιαστο και χαλαρό καλοκαίρι. Και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα του εμβολιασμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την περιήγησή του στους χώρους του Κέντρου.«Γίνεται μία μεγάλη κουβέντα και μία μεγάλη συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα. Πιστεύω ότι αν απλά σκεφτούμε λίγο λογικά και αντιληφθούμε πόσο τεράστια επιτυχία ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουμε πολλά ασφαλή εμβόλια διαθέσιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς που τόσο μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι όλοι θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να κάνουμε το σωστό, το σωστό για τους εαυτούς μας, το σωστό για τις οικογένειές μας, ειδικά για τη νεολαία, η οποία θα θελήσει και το καλοκαίρι να ξανακάνει όλα αυτά τα οποία δεν μπόρεσε να κάνει τόσο καιρό, να βγει, να διασκεδάσει, να περάσει έτσι ελεύθερα και χαλαρά, θα αισθανθούν όλοι πολύ πιο ασφαλείς εφόσον είναι εμβολιασμένοι», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, τη σημασία του εμβολιασμού ηλικιωμένων πολιτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν ακόμα.

«Θα ζητήσω και από εσάς, σε τοπικό επίπεδο, να μην απευθυνθούμε μόνο στους νέους, να απευθυνθούμε και στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι για διάφορους λόγους ακόμα δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, να το κάνουν και τώρα», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σήμερα οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους είναι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής εκστρατείας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. «Παραπάνω από 110.000 εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα, 7,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει σε όλη τη χώρα. Η Επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Εξακολουθούμε να κινούμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση», επεσήμανε.

Το νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο συγκροτήθηκε σε λιγότερο από 10 ημέρες και θα τεθεί σε λειτουργία την προσεχή Τρίτη με τέσσερις ενεργές εμβολιαστικές γραμμές.  Σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έως 370 άτομα ανά ημέρα και οι εμβολιασμοί προγραμματίζονται ανά εννέα λεπτά. Σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα θα διαθέτει 10 γραμμές και η δυναμικότητά της θα ανέλθει στις 1.000 δόσεις ανά 24ωρο. 

Η νέα μονάδα ενισχύει περαιτέρω τις εμβολιαστικές υποδομές που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στην οποία λειτουργούν 23 εμβολιαστικές γραμμές που στεγάζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και σε επτά Κέντρα Υγείας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.