ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΩΧΩΡΟΠΟΥΛΟ- ΣΤΑΥΡΑΚΙ

Τοπικά

Το αποχετευτικό δίκτυο επεκτείνεται στο Λεκανοπέδιο

 

Αποχετευτικό δίκτυο θα αποκτήσουν Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι. Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και της αναδόχου εταιρείας για το έργο που έχει τίτλο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακάθαρτων Δ. Κ. Νεοχωρόπουλου & Σταυρακίου του Δήμου Ιωαννιτών». Το κόστος ειναι 2.840.000 € (συν ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» του ΕΣΠΑ ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι (οικισμοί εντός της λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσα που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα), όπως αυτή εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 12/169/24-07-2020) απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ. 

Πιο αναλυτικά, τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ιωαννίνων, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών. Στους οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα. 

Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς που ξεκινά από την περιοχή του Νεοχωρόπουλου με κατεύθυνση προς Καρδαμίτσια, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα από τους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι και θα καταλήγει στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο ακαθάρτων στο Τσιφλικόπουλο. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι περίπου 21,5 χλμ και των καταθλιπτικών αγωγών περίπου 2,4 χλμ.

Τέλος, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή σχεδόν 1.550 ιδιωτικών συνδέσεων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.