Το χιόνι έκλεισε τα σχολεία… και την τηλεκπαίδευση

Τοπικά

Η «άσπρη μέρα» ήρθε τελικά! Το «ανοιξιάτικο» χιόνι έπεσε επιβεβαιώνοντας τη ρήση «Μάρτης γδάρτης»!

Εξαιτίας της χιονόπτωσης αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών –νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Ανάλογες αποφάσεις πήραν και οι δήμοι άλλων περιοχών προκειμένου να μη μετακινηθούν άσκοπα γονείς και μαθητές.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας, όταν δεν είναι εφικτή η δια ζώσης εκπαίδευση τα μαθήματα θα πρέπει να πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο, στην πράξη δεν εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση για πολλές σχολικές μονάδες.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης αναφέρθηκε στην εικόνα όλης της περιφέρειας λέγοντας ότι η πρόσκαιρη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να ληφθούν αποφάσεις για τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων «Στα Γιάννενα όλα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ενώ ανάλογες αποφάσεις πήραν και άλλοι όμοροι δήμοι καθώς και δήμοι σε άλλους νομούς της Ηπείρου που αντιμετώπισαν προβλήματα με την χιονόπτωση» τόνισε.

Με προβλήματα…

Ερωτηθείς για την τηλεκπαίδευση ο κ. Καμπουράκης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει σαφείς οδηγίες για το τι γίνεται σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας της δια ζώσης  εκπαίδευσης:  «Όσο αναφορά τη λειτουργία, είναι δεδομένο ότι όταν κλείνουν τα σχολεία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ή της πανδημίας τότε η λειτουργία γίνεται με τηλεκπαίδευση.  Από πολύ νωρίς ήμασταν σε ετοιμότητα.  Στις έξι το πρωί επικοινώνησα και με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και από εκεί και έπειτα ακολούθησαν οι αποφάσεις. Με την ανακοίνωση θα έπρεπε να γίνουν τα απαιτούμενα για την τηλεκπαίδευση. Κατανοώ ότι υπήρξαν προβλήματα και δυσκολίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές ειδικά σε περιοχές που υπήρχε πρόβλημα με το δίκτυο» κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ