Κέντρο Κοινότητας… επί δυο

Τοπικά

Το Κέντρο Κοινότητας διευρύνεται προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει την αυξημένη ανάγκη που υπάρχει ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο Δημήτρη Πάνου στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η έναρξη δομής για τους Ρομά. 

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών, στεγάζεται επί της οδού Καπλάνη 4-6, και εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα.

«Πρόκειται για την διεύρυνση της υπάρχουσας δομής του ΟΚΠΑΠΑ, με τη λειτουργία της οποίας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις κοινωνικές υπηρεσίες που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου.

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα στελεχωθεί από έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν κοινωνιολόγο, έναν ψυχολόγο και από έναν διαπολιτισμικό διαμεσολαβητή.

Ωφελούμενοι/ες είναι και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ. 

 

ΚΑΠΗ όταν δώσει το OK η κυβέρνηση!

 

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δική τους η απόφαση για το εάν θα λειτουργήσουν ή όχι τα ΚΑΠΗ αλλά απόφαση της κυβέρνησης και του σχετικού υπουργείου. «Μας καλούν συνέχεια και μας ζητούν να ανοίξουμε τα ΚΑΠΗ. Έχουμε απευθύνει σχετικό αίτημα στο υπουργείο από το οποίο δεν έχουμε λάβει σχετική απάντηση και αναμένουμε. Έχουμε ζητήσει να ανοίξουν με μέτρα, σε εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους. Αναμένουμε τις απαντήσεις. Δεν εξαρτάται από εμάς».