Γης μαδιάμ στο Λύκειο Ελεούσας

Τοπικά

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στο Λύκειο Ελεούσας, με την κατάληψη να λαμβάνει μεν τέλος την Παρασκευή, αλλά αφήνοντας πίσω της πολλά προβλήματα στο οίκημα της σχολικής μονάδας.

Μετά τη παράδοση του σχολείου στην διεύθυνση, εκπαιδευτικοί γονείς και κηδεμόνες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα τοπίο στο εσωτερικό του σχολείου, που θύμιζε «πεδίο μάχης».

Προκειμένου να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνει επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα, θα χρειαστούν αρκετές μέρες, με αυτό να είναι το ελάχιστο, όπως ανέφερε και ο διευθυντής του Λυκείου, Νίκος Παππάς.

Πριν από ένα χρόνο, στο ίδιο Λύκειο, είχαν καταγραφεί και πάλι τεράστιες ζημιές στο εσωτερικό του μετά από κατάληψη, με τη διεύθυνση του Λυκείου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων είχαν δοθεί και ονόματα ατόμων, που συμμετείχαν στην κατάληψη και ήταν υπεύθυνοι για την διατήρηση του σχολείου σε καλή κατάσταση. Όπως επισήμανε όμως ο κ. Παππάς ουδέποτε ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής.

«Και ήρθαμε σήμερα και είδαμε μία εικόνα που φαινομενικά δείχνει μικρότερη από πέρυσι, σίγουρα όμως το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, είναι πολύ μεγαλύτερο. Προβληματίζομαι από τη βαναυσότητα της καταστροφής του πολιτισμού, που δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και την επόμενη χρονιά η κατάσταση είναι χειρότερη. Δυστυχώς ούτε οι μαθητές, ούτε και οι γονείς φαίνεται να αναλογίζονται ότι το ίδιο σχολείο θα υποδεχθεί αύριο τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο σχολείο και στις υποδομές του τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται, ότι δεν το θέλουν. Αν θέλουν μόνον έναν πίνακα, μία καρέκλα και ένα γραφείο, θα το κάνουμε, αλλά αυτό είναι επιστροφή στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Παππάς.