Επιτέλους επανεκκινούν τα ΚΑΠΗ !  

Τοπικά

Μετά από πολλούς μήνες που έμειναν κλειστά επανεκκινούν τα ΚΑΠΗ σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου.

Τα ΚΑΠΗ αποτελούν σημείο συνάντησης για εκατοντάδες ηλικιωμένους και το κλείσιμο τους για πολλούς μήνες ήταν πλήγμα στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων αυτών.

Σημειωτέον, ότι τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας και λειτουργούν το τελευταίο εξάμηνο μόνο για ιατρικές πράξεις (νοσηλευτικές πράξεις, φυσικοθεραπεία) και όχι για ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ μετά από πολλές οχλήσεις στο κεντρικό κράτος, θα λειτουργήσουν ξανά και μάλιστα με πολλές δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών Δημήτριος Πάνου συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Τζιοβάρα Σοφία και τον Αναπληρωτή προϊστάμενο των ΚΑΠΗ Κατσάνο Νικόλαο, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των μελών των ΚΑΠΗ.

Στην συνάντηση αυτή, όπως ανέφερε στο ITV ο κ. Πάνου συζητήθηκαν κάποιες δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις οποίες είναι και οι εξής:

Εκμάθηση Η/Υ των μελών των ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων.

Ημερήσιες εκδρομές – Περιπάτους

Δράσεις των μελών των ΚΑΠΗ σε συνεργασία με τους Δημοτικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Λειτουργία των Ιατρείων σε κάθε ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Δημιουργία θεατρικής ομάδας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι. του Δήμου Ιωαννιτών

Δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας στις ωφελούμενες των ΚΑΠΗ με την συνεργασία της Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια θα πραγματοποιηθούν σε κάθε ΚΑΠΗ ομάδες μυϊκής ενδυνάμωσης και νοητικής άσκησης.

Ο κ. Πάνου εξήγησε, τέλος, ότι ο «ΟΚΠΑΠΑ» με αυτές τις δράσεις που προγραμματίζει, προσπαθεί να διατηρήσει σε ενεργή συμμετοχή και δραστηριότητα τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός των κανονικών δραστηριοτήτων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ