Ενδυνάμωση του τουριστικού brand «Ζαγόρι»

Τοπικά

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πολιτισμού κ. Γιάννη Τσαπάρη παρουσία της εκπροσώπου της ΕΤΕΖ κ. Έλσας Εξαρχου και του μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Αγιοβασιλειώτου Ελεάνα, παρουσίασε το Πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ζαγορίου.

«Η περσινή τουριστική περίοδος παρ όλες τις τρομακτικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του covid-19 , η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός, και το πνεύμα αλληλεγγύης συνεργασίας που επεδείχθη από όλους, το Ζαγόρι κατάφερε να παραμείνει όρθιο.

Για το 2021 ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με όλους του εμπλεκόμενους φορείς έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού brand «Ζαγόρι», αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου, προβάλλοντας την φυσική, πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει η επικοινωνιακή πολιτική είναι η ορθή και τεκμηριωμένη προβολή.

Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε σε μια σειρά από δράσεις, προς όφελος των επαγγελματιων, που αφορούν όλους τους τομείς της τουριστικής δραστηριότητας και αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων που προσφέρει το Ζαγόρι και το καθιστούν ανταγωνιστικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό .

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού του Δήμου ,καθώς επίσης και την αξιοποίηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης σχεδιάζουμε μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις», ανέφερε. 

Στην εξειδίκευση των δράσεων και πρωτοβουλιών που σχεδιάζει και θα υλοποιήσει ο δήμος σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και τους επαγγελματίες προχώρησε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού – πολιτισμού, Γιάννης Τσαπάρης. 

Αυτές συνοψίζονται ως εξής:

-Η παραγωγή ψηφιακού βίντεο σε και η διάθεση του σε όλα τα ΜΜΕ και social media 

-Δημιουργία της ειδικής εφαρμογής portal του Δήμου Ζαγορίου

-Προβολή του προορισμού σε inflight έντυπα αεροπορικών εταιρειών καθώς  και έντυπα ακτοπλοϊκών εταιριών. 

-Σχεδιασμός και υλοποίηση ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού .

-Σταδιακή αλλά γρήγορη μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή με έμφαση την δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής 

-Συμμετοχή σε Εκθέσεις.

-Εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων Τουρισμό – Πολιτισμός – Δραστηριότητες – Γαστρονομία και τις outdoor activities.

-Συνέδρια εκδηλώσεις με αντικείμενο το θεματικό τουρισμό και την διαχείριση του πολιτιστικού μας και φυσιολατρικού προϊόντος.

-Και τέλος αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του Δήμου Ζαγορίου, την Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την Δημιουργία εκθεσιακού χώρου εντός της Πασχαλείου Σχολής για προβολή της Χάρτας του Ρήγα και λοιπών αρχειακών κειμηλίων.