Δύσκολη η επιστροφή των ΚΟΜΥ στα Νοσοκομεία

Τοπικά

Ναι μεν αλλά! Αυτή είναι η απάντηση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη στο αίτημα φορέων της περιοχής για επιστροφή των ΚΟΜΥ στις εισόδους των νοσοκομείων για να διενεργούν ελέγχους σε ασθενείς και συνοδούς διασφαλίζοντας τόσο την λειτουργία των Ιδρυμάτων όσο και την ασφάλεια προσωπικού και πολιτών. 

Ο κ. Καρβέλης με τον τρόπο του ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δική του απόφαση αλλά απόφαση του προέδρου του ΕΟΔΥ στον οποίον και υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα επιστροφής των Κινητών Μονάδων χωρίς όμως να δεσμεύεται για κανένα θετικό αποτέλεσμα. 

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναγνώρισε την αναγκαιότητα και κυρίως την χρηστικότητα της λειτουργίας των Μονάδων στα νοσοκομεία αλλά την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι «σε καμία άλλη περιοχή της χώρας δεν συμβαίνει το ίδιο!». 

Βέβαια, η ύπαρξη των Μονάδων στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων απέτρεψε πολλά άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας. «Οι κινητές ομάδες είναι για ανοιχτές δειγματοληψίες. Πουθενά δεν συνέβαινε αυτό που γινόταν στα Γιάννενα με τις ΚΟΜΥ στα δύο νοσοκομεία. Γνωρίζω το πρόβλημα και την χρηστικότητα της ύπαρξης των Κινητών Μονάδων στα νοσοκομεία. Θα συζητήσω το θέμα και με την συντονίστρια της περιοχής και θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ αναζητώντας λύση. Σας λέω όμως ότι αυτό συνέβαινε μόνο στα Γιάννενα…» υπογράμμισε. 

 

«Το κτήριο του ΠΕΔΥ ανήκει στον ΕΟΔΥ… θα δούμε»

 

Σε δεύτερο επίπεδο ανάλογα κινήθηκε και για το κτήριο του ΠΕΔΥ στους Αμπελόκηπους. Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αίτημα από την περιφέρεια για να χρησιμοποιηθεί για εμβολιαστικό κέντρο. 

Ο υπεάρχης αν και δεν τοποθετήθηκε δημόσια φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι το κτήριο δεν ανήκει στην ΥΠΕ και άρα δεν μπορεί να παραχωρηθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια. 

Υποσχέθηκε εκ νέου να μεταφέρει το αίτημα στον ΕΟΔΥ που έχει την χρήση του κτηρίου. Ο κ. Καρβέλης συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη επισκέφθηκε το κτήριο του ΠΕΔΥ -πριν μεταβεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, προκειμένου να έχει άποψη για τους χώρους και τις δυνατότητες που έχει. 

 

Ικανοποίηση για τη λειτουργία των νοσοκομείων 

 

Στις δηλώσείς του ο κ. Καρβέλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την δουλειά που έχει γίνει στα νοσοκομεία της περιοχής. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προστεθούν και στα δύο νοσοκομεία νέες εμβολιαστικές γραμμές ενώ ανάλογα θα κινηθούν και στο αστικού τύπου κέντρο Υγείας των Ιωαννίνων. 

«Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχαμε σύσκεψη με καθηγητές και διευθυντές κλινικών και τις διοικήσεις. Αναλύθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την πανδημία αλλά και τα υπόλοιπα θέματα των νοσοκομείων. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και η δουλειά που έγινε πολύ σοβαρή με αποτέλεσμα. 

Είχα την ευκαιρία να δω τις κλινικές ενώ επισκέφθηκα και την μονάδα εντατικής θεραπείας covid 19 στο ΠΓΝΙ οι οποίες δεν είναι μόνο για την περίοδο της πανδημίας αλλά θα παραμείνουν και μετά σαν «προίκα» στο νοσοκομείο» ανέφερε ο κ. Καρβέλης που συνοδευόταν από τον αναπληρωτή διοικητή ΥΠΕ Ιώαννη Νικόπουλο, τον διοικητή και αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΙ και την βουλευτή της ΝΔ Μαρία Κεφάλα. 

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Νίκος Κατσακιώρης αναφέρθηκε στην αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών που σύντομα θα γίνουν επτά ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την διοίκηση της ΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο καθώς όπως είπε ενισχύθηκε το Νοσοκομείο με εξοπλισμό και προσωπικό. Τέλος, απευθύνθηκε έκκληση στο κοινό να πάει να κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του ώστε σύντομα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ