Εν αναμονή των laptop και tablet για την τηλεκπαίδευση

Τοπικά

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει διανομή στο επόμενο διάστημα

Το εγχείρημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας που επιλέχθηκε από πλευράς του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα γονέων, παππούδων και δασκάλων προς τα σχολεία, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που πλην όλων των άλλων απαιτεί εξοπλισμό και δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο.

Όμως ούτε ο εξοπλισμός αλλά ούτε και η παροχή δικτύου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα για κάθε ελληνικό σπίτι.

Το ζήτημα είναι γνωστό από την πρώτη  καραντίνα όταν εκατοντάδες μαθητές σε όλη τη χώρα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα  εξαιτίας έλλειψης πρακτικών μέσων.

Αυτή τη φορά το υπουργείο κινήθηκε προκειμένου να αποκτηθούν φορητές συσκευές και να δοθούν στους μαθητές. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από πλευράς του υπουργείου 65.965 φορητές συσκευές αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί στο επόμενο διάστημα σε σχολικές μονάδες θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί  στη στήριξη οικογενειών βάσει κοινωνικών και άλλων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Αϊβατίδης: «Κάνουμε ενέργειες»

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης ρωτήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι υπήρξαν συνομιλίες τόσο με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη όσο και με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση.

Ο κ. Αϊβατίδης υπογράμμισε ότι στο επόμενο διάστημα έχει ζητηθεί να υπάρξει μια σχετική καταγραφή των αιτημάτων από πλευράς των διευθυντών των σχολικών μονάδων ώστε να γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα εκπαίδευσης.

«Μας έχει ζητηθεί από πλευράς της Εκπαίδευσης να συμβάλλουμε ώστε να προμηθευτούν τάμπλετ. Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς και επιπλέον θα δοθούν και φορητές συσκευές από το Υπουργείο Παιδείας. Έχουμε επίσης ζητήσει από τον κ. Ντακαλέτση να καταθέσει σχετικά αιτήματα και στην ΚΕΔΕ στην οποία συμμετέχει», κατέληξε ο κ. Αϊβατίδης.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ