Σε εμβολιαστικά κέντρα για την covid-19 τα Κέντρα Υγείας

Τοπικά

Η πρόεδρος των Κ.Υ. ζητά την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού

Σε εμβολιαστικά κέντρα για τον covid-19 θα μετατραπούν το επόμενο διάστημα, κέντρα υγείας όλης της χώρας.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και για τα οποία φαίνεται να έχουν ενημέρωση οι διοικήσεις των ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας προχωρά στην ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου για τους εμβολιασμούς στον πληθυσμό, καθορίζοντας τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

Με σειρά προτεραιότητας, ραντεβού, ωράριο, αλλά και με συγκεκριμένο αριθμό πολιτών ανά Μονάδα Υγείας, σχεδιάζουν να εμβολιαστεί ο πληθυσμός όταν φθάσουν οι πρώτες δόσεις και στη χώρα μας.

Βασική προϋπόθεση είναι να εξασφαλιστούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου το όποιο σχέδιο να τύχει και της ανάλογης ομαλής εφαρμογής.

Προτεραιότητα σύμφωνα με την  πρόεδρο των ιατρών στα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου κα. Άννα Γρίβα είναι η πρόσληψη γιατρών προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θα υπάρξουν καθώς με την έλευση των εμβολίων και στη χώρα μας θα πρέπει όλα να είναι έτοιμα και να προχωρήσει ο εμβολιασμός των εκάστοτε ομάδων πολιτών.

Άλλωστε, τα  Κέντρα Υγείας Αστικών Περιοχών έχουν ως πρωταρχικό σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και Κοινωνική Φροντίδα.  Η λειτουργία Κέντρων Υγείας σε αστικές περιοχές καλύπτει πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων.

«Ειδικά αυτήν την περίοδο είναι «μεγάλη ανάσα» για τα νοσοκομεία, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην αποσυμφόρησή τους, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο εργασίας, σε επίπεδο τόσο επειγόντων περιστατικών όσο και τακτικών ιατρείων. Το γεγονός αυτό διευκολύνει τόσο τα νοσοκομεία που δέχονται μεγάλη πίεση εξαιτίας της όλης κατάστασης  και αφετέρου τους ασθενείς που προσέρχονται με λιγότερο φόβο στα ΚΥ απ΄ότι στα νοσοκομεία. Ωστόσο, χρειάζεται ξεκάθαρη στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας καθώς σηκώσαμε και συνεχίζουμε να σηκώνουμε και εμείς το βάρος της πανδημίας. Χρειάζονται και στα Κέντρα Υγείας προσλήψεις και ανάλογος εξοπλισμός» τόνισε, καταλήγοντας υπογραμμίζοντας παράλληλα  ότι θα προχωρήσουν στην υποβολή  σχετικών αιτημάτων στη διοίκηση.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ