Έδωσαν μήνυμα ελπίδας με φαναράκια

Τοπικά

Δύναμη και αισιοδοξία έδωσαν στους 105 μαθητές αλλά και στους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου Ελένη Κολιοφώτη. Η ευχή έφτασε ψηλά στον ουρανό με αυτοσχέδια φαναράκια που φώτισαν τον ουρανό και τις ψυχές όλων!
Η ευχή «να βγουν νικητές από την δοκιμασία» οι 105 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου, μιας περιοχής που «χτυπήθηκε» και από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ, έφτασε ψηλά στον ουρανό με αυτοσχέδια φαναράκια.
«Βγαίνουμε όλοι στο μπαλκόνι, στην βεράντα, στην αυλή μας, από το σπίτι του ο καθένας, αυστηρά και μόνο με την οικογένεια μας και κοιτάζουμε ψηλά στον ουρανό….. Ό,τι δείτε πιο φωτεινό, πιο κοντινό, πιο λαμπερό, είναι για όλους εμάς και πρώτα απ΄ όλα για τα 105 αστεράκια του σχολείου μας, τους μαθητές μας», ήταν το μήνυμα της διευθύντριάς τους. Δάσκαλοι και γονείς συνεργάστηκαν τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και το μήνυμα έφτασε στους μικρούς αποδέκτες μαζί με τη δύναμη να συνεχίσουν την προσπάθεια και να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές πως κανείς δεν είναι μόνος του και όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.
«Εμείς, εκτός από τον εγκλεισμό έχουμε να παλέψουμε και τις σεισμικές δονήσεις που είναι καθημερινές. Θέλαμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους. Αυτός ήταν ο στόχος μας» είπε η κα. Κολιοφώτη μιλώντας στο ITV.