Αναβάθμιση του ΠΕΑΚΙ με το πέρας της κρίσης

Τοπικά

Με τις διοικήσεις των Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων και Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της σειράς επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με τους επικεφαλής των αθλητικών υποδομών, οι οποίες εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη τους προέδρους των δύο αθλητικών κέντρων, Παντελή Κολόκα και Σταμάτη Λυκούρη αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη των διοικήσεων, τακτικά και αναπληρωματικά.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωναϊό καταστεί νικηφόρος. Επ’ αυτών ζητήθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις από τις διοικήσεις των ΠΕΑΚΙ και ΕΑΚΚ, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.
Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων. Στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων αντιστοιχούν 13.
Οι διοικήσεις των ΠΕΑΚΙ και ΕΑΚΚ μετέφεραν την ικανοποίηση των τοπικών αθλητικών κοινοτήτων για την ένταξη όλων των φορέων τους στα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις.