Δώρο ζωής από μια 40χρονη που έχασε τη μάχη!

Τοπικά

O Διοικητής του «Χατζηκώστα» Σπ. Δερδεμέζης για την δωρεά οργάνων

Στο στήθος ενός άλλου ανθρώπου θα χτυπήσει ξανά η καρδιά της άτυχης 40χρονης που έχασε τη μάχη με τη ζωή και η οικογένειά της προχώρησε στην απόφαση της δωρεάς οργάνων. Μια δύσκολη στιγμή και μια απόφαση που θα δώσει ελπίδα σε έναν συνάνθρωπο.

Η άτυχη νεαρή γυναίκα είχε διακομιστεί από το Νοσοκομείο Πατρών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου και  καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους για να σωθεί χωρίς αυτό να σταθεί δυνατόν.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπύρο Δερδεμέζη, μετά την απόφαση της οικογένειας της 40χρονης κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων  (καρδιά) σε λήπτη στην Ελλάδα, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Ο διοικητής του «Χατζηκώστα» εξέφρασε τα συλλυπητήριά στην οικογένεια της 40χρονης, και ευχαρίστησε «για το ανθρώπινο μεγαλείο τους καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο».

Ο κ. Δερδεμέζης μίλησε για σημασία αλλά και την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ενώ τόνισε ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν εξειδικευμένες ομάδες που ασχολούνται με την ενημέρωση των συγγενών όταν ο ασθενής δεν έχει ελπίδες.

Τέλος, ο διοικητής ευχαρίστησε όλο το υγειονομικό προσωπικό και ιδιαίτερα το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς οργάνων.

«Είναι μια δύσκολη διαδικασία που γίνεται με την συνεργασία όλων. Γίνεται τις βραδινές ώρες προκειμένου να υπάρχει ησυχία και να μπορεί η ιατρική ομάδα να επιτελέσει το σημαντικό έργο για να σωθούν συνάνθρωποί μας. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη και να βοηθάμε με κάθε τρόπο».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ