Πάσχα με πολλούς επισκέπτες

Νέα

Πάσχα στο χωριό και το έθιμο θα τηρηθεί έστω και αν λιγοστέψουν οι μέρες διακοπών εξαιτίας της ακρίβειας.

Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στα ξενοδοχεία είναι αυξημένη και ενόψει του Πάσχα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχει καλή πληρότητα στα καταλύματα εξαιτίας και των σχολικών εκδρομών που βοήθησαν σημαντικά στην αύξηση της κίνησης και στην άνοδο των τζίρων.

Πολλοί είναι εκείνοι που θα εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και θα αναχωρήσουν με προορισμό τα χωριά και την ύπαιθρο ώστε να γιορτάσουν παραδοσιακά και μακριά από τις πόλεις το Πάσχα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης από τη μεριά του, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου που προτιμά τα Γιάννενα για να περάσει τις διακοπές του Πάσχα, με τους περισσότερους επισκέπτες, να προέρχονται από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη χωρίς να σημαίνει ότι δεν έρχονται και από άλλες περιοχές της χώρας.

«Οι πληρότητες για το Πάσχα κινούνται πάνω από 80% και αυτό το ποσοστό μπορεί να διαφοροποιηθεί από περιοχή σε περιοχή. Μη ξεχνάμε ότι πρώτα γεμίζουν οι παραδοσιακοί προορισμοί» εξήγησε τονίζοντας ότι οι σχολικές εκδρομές βοήθησαν πάρα πολύ στην αύξηση συνολικά της κινητικότητας.

Οι περισσότεροι εκδρομείς του Πάσχα είναι από τα αστικά κέντρα ενώ για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος των οδικών δικτύων καθώς πια είναι εύκολο να προσεγγίσουν επισκέπτες και από μακρινές περιοχές.

Τιμές για όλες τις τσέπες

Ο κ. Σιούτης ρωτήθηκε και για τις τιμές των ξενοδοχείων που μπορεί να ξεκινούν από 65 ευρώ και να φτάνουν και τα 250 ανάλογα με το κατάλυμα και την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καινούριες μικρές μονάδες και αυτό βελτιώνει συνολικά την παροχή των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων οι τιμές είναι για όλους και δεν έχουν γίνει αυξήσεις καθώς οι δυσκολίες είναι υπαρκτές.

Τέλος, αναφορικά με τις προσπάθειες σύνδεσης αεροπορικής και τις επαφές αυτοδικοικητικών ο κ. Σιούτης υποστήριξε ότι θα πρέπει όλοι να εργάζονται συλλογικά και μεθοδικά για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ