ΧΑΡΗΣ ΛΑΖΑΝΗΣ-«Οδοιπορικό υγείας και αθλητισμού»

Τοπικά

Σύμφωνα με τον κ. Λαζάνη, στόχος είναι τέτοιου είδους δράσεις, να συνεχιστούν σε πολλά χωριά σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων.

Μια σημαντική πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη και αφορά τόσο την πρωτοβάθμια φροντίδα όσο και τον μαζικό αθλητισμό.

Πρόκειται για το «Οδοιπορικό Υγείας και Αθλητισμού» που πραγματοποιείται από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με  πολλούς φορείς και συλλόγους.

Οι σταθμοί της εθελοντικής δράσης πολλοί, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χάρη Λαζάνη, στόχος είναι τέτοιου είδους δράσεις, να συνεχιστούν  σε πολλά χωριά σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια της δράσης γίνονται μεταξύ άλλων μετρήσεις σακχάρου και προσφορά σακχαρόμετρων προς χρήση διαβητικών ενώ δίνονται οδηγίες από γιατρούς. Τις μετρήσεις κάνει η νοσηλεύτρια του Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Θάλεια Τσώνη.

«Στόχος της δράσης είναι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών που ζουν στα χωριά αλλά και η πρόληψη των ασθενειών» ανέφερε ο κ. Λαζάνης.

Πέραν της ιατρικής ενημέρωσης γίνεται και ενημέρωση για την συμβολή του μαζικού αθλητισμούς στην καλή υγεία από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελπινίκη Μπάρκα εξειδικευμένη σε θέματα Μαζικού αθλητισμού.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ