ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ – Φτάνει μέχρι το ΣτΕ για τη δομή φιλοξενίας

Τοπικά

Κάθε δυνατότητα για να ακυρωθεί η απόφαση δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών στον Άγιο Αθανάσιο Ασπραγγέλων Ζαγορίου είναι πρόθυμος να εξαντλήσει ο Δήμος Ζαγορίου.
Ο Δήμος επανέρχεται στο ζήτημα με νέα ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως, αν και οι πολίτες είναι φιλόξενοι προς όλους τους ανθρώπους, η δομή θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της περιοχής, ενώ θα αυξηθεί ο κίνδυνος διάδοσης του νέου κορωναϊού.
Έτσι, μετά τις επιστολές σε πρωθυπουργό και βουλευτές και το διάβημα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό, προχώρησε σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Παρά το γεγονός ότι το σύνολο της οικονομίας των επαγγελματιών του Δήμου μας, βασίζεται στο τουριστικό προϊόν, η πολιτεία παράβλεψε το γεγονός αυτό και προχώρησε στην ίδρυση Κέντρου Φιλοξενίας Ανήλικων Ασυνόδευτων Μεταναστών Αγίου Αθανασίου Ασπραγγέλων και αυτό, παρά την εκφρασμένη αντίθεση ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του συνόλου των επαγγελματιών του δήμου μας και των άλλων φορέων.
Θα πρέπει επιπροσθέτως να αναφέρουμε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Δήμος ζητά την ακύρωση της απόφασης της πολιτείας, είναι και η παντελής έλλειψη δομών υγείας στο δήμο μας, ο οποίος κατοικείται από υπερήλικες και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διάδοσης της πανδημίας, μιας και οι φιλοξενούμενοι στη δομή, θα έχουν τη δυνατότητα να εξέρχονται από αυτή, έστω και κατά ομάδες, για μικρό χρονικό διάστημα, επισκεπτόμενοι προφανώς τα γύρω χωριά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.