Διήμερο γνωριμίας για τα τοπικά προϊόντα

Τοπικά

Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης τοπικών προϊόντων που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Η έκθεση θα έχει τοπικά προϊόντα και θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη ώστε να μπορούν να την επισκεφθούν εκτός από τους Γιαννιώτες και οι επισκέπτες της περιοχής. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου κάλεσε όλους να βρεθούν στην πρώτη έκθεση που στόχο έχει να συμβάλει στην στήριξη των κλάδων τροφίμων και ποτών, θεωρώντας ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να συνδράμουν περισσότερο  στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας. 

«Είναι μια πρώτη πρωτοβουλία η οποία προσδοκούμε να φτάσει τα επίπεδα αντίστοιχων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και να προσεγγίζει υψηλές επισκεψιμότητες αλλά και σημαντικές συνεργασίες εκθετών και επισκεπτών. Η Έκθεση έχει διακριτικό τίτλο: «Γνωρίζοντας τα τοπικά μας προϊόντα» και είναι υπό την αιγίδα φορέων της Ηπείρου. Είναι σημαντική καθώς από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ενδιαφέρον τριάντα επιχειρήσεις. Τα προϊόντα θα μπορούν να τα γευτούν και να τα αγοράσουν οι επισκέπτες. Θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις» ανέφερε. 

 

Με όλα τα μέτρα 

 

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα υπάρχει έλεγχος ενώ είναι αναγκαία η χρήση της προστατευτικής μάσκας. «Σε όλη την έκθεση θα υπάρχουν σημεία απολύμανσης και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Έχουμε καλή διάθεση και όλα θα πάνε καλά», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Αυγούστου στην πλατεία Μαβίλη. Η 1η Έκθεση τοπικών προϊόντων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και των Δήμων Ζίτσας & Πωγωνίου.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ