Επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Νέα

Έχασαν την παρέα, την συντροφιά και έμειναν κλεισμένοι χωρίς τις δράσεις και την επαφή που είχαν! Τα ΚΑΠΗ είναι σημείο συνάντησης για δεκάδες ηλικιωμένους και το κλείσιμό τους προκάλεσε μεγάλη στεναχώρια σε πολλούς ηλικιωμένους. Τώρα, μετά από πολλούς μήνες, επαναλειτουργούν αλλά με πρωτόκολλα και μέτρα.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του δήμου Ιωαννιτών.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου ξεκαθάρισε ότι τα ΚΑΠΗ θα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από κορωναϊό. «Είναι δομές που έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα καθώς παρέμειναν κλειστοί καθόλη την διάρκεια. Ήρθε η ώρα να λειτουργήσουν εκ νέου αλλά με περιορισμούς και αυξημένα μέτρα. Η λειτουργία θα αφορά μόνο εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και επίσης θα ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν θα μπορούμε να δεχτούμε όλους τους ωφελούμενους την ίδια ώρα. Θα γίνουν ομάδες και οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν σχετικά» κατέληξε ο κ. Πάνου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Οι ωφελούμενοι θα πρέπει είτε να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό και να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή, είτε να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν».

Η προσέλευση των ωφελουμένων θα γίνεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού, με την τήρηση όλων αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και για την παροχή αυστηρά των υγειονομικών υπηρεσιών (παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, συνταγογράφηση και φυσιοθεραπεία). Δεν επιτρέπεται η προσέλευση για λόγους ψυχαγωγίας ή για άσκηση κοινωνικής δραστηριότητας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ