Αποστάσεις από την υποχρεωτικότητα

Τοπικά

Στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη απευθύνεται η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού απευθύνοντας την δική της έκκληση για εμβολιασμό. 

Η κα. Κιτσανού παίρνει αποστάσεις από την υποχρεωτικότητα και μένει στο ιατρικό καθήκον την πίστη στην επιστήμη που υπηρετεί ο εκάστοτε γιατρός ανεξαρτήτου ειδικότητας! Ζητά από όλους να ακολουθήσουν αυτό που υπηρετούν και να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν. 

Μιλάει για την δύσκολη κατάσταση που έχουμε μπροστά μας καθώς όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε ένα «ήσυχο καλοκαίρι» και ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει μέρα την μέρα προκαλώντας ανησυχία για την πορεία της πανδημίας. 

 

Η ΠΟΕΔΗΝ… και η υποχρεωτικότητα 

 

Την ίδια ώρα οι ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών προκάλεσαν αντιδράσεις ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΕΔΗΝ στην οποία αναφέρει ότι: «Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή). Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.

Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού. Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί».

Η κα. Κιτσανού ερωτηθείσα για την ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «δεν θα μείνει στην υποχρεωτικότητα» αλλά στην σημασία του εμβολιασμού και ειδικά στο παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους πολίτες που διστάζουν όταν βλέπουν γιατρούς ή νοσηλευτές να μην έχουν οι ίδιοι κάνει το εμβόλιο για την COVID 19: «Πρέπει οι ίδιοι να σεβαστούμε τον όρκο μας και την επιστήμη μας. Να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους  που δεν το έχουν κάνει, να κάνουν το εμβόλιο. Είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία. Δεν θα μείνω και δεν θα σχολιάσω τα περί υποχρεωτικότητας αλλά θα μείνω στην επιστήμη και στο καθήκον μας. Αφήνουμε στην άκρη τις υποχρεωτικότητες και κάνουμε αυτό που πρέπει δίνοντας ηχηρό παράδειγμα με την πράξη μας» καταλήγει. 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ