Αναζωογόνηση για τους κοινόχρηστους χώρους στην Ανατολή

Τοπικά

Τη νέα πλατεία της θα αποκτήσει η περιοχή της Ανατολής, με την παρέμβαση ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου

Τη νέα πλατεία της θα αποκτήσει η περιοχή της Ανατολής, με την παρέμβαση ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου, με συνολική έκτασης 3,5 περίπου στρεμμάτων μεταξύ των οδών Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου, στην περιοχή με το τοπωνύμιο «Μαγκλαραίικα».

Η αστική παρέμβαση που υλοποιείται από τον δήμο Ιωαννιτών με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», έχει προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ και το πρωί της Παρασκευής την περιοχή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Αρλέτο και Πήχα αντίστοιχα και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορ. Μπρίκο.

Οι εργασίες στο μεγαλύτερο μέρος έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να αποπερατωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα.  Όπως είπε, η αστική παρέμβαση περιλαμβάνει την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των αγωγών ομβρίων για να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.  Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές. Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί. Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

«Έργα λοιπόν δεν γίνονται μόνο στην πόλη. Μικρά ή μεγάλα εξελίσσονται σε όλη την έκταση του δήμου γιατί όλες οι περιοχές αντιμετωπίζονται ισότιμα και υπεύθυνα» υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ