ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ -Συνάντηση με κατοίκους στα Καρδαμίτσια για το Δήμαρχο

Τοπικά

Με κατοίκους στα Καρδαμίτσια, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Με κατοίκους στα Καρδαμίτσια, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα έργα που εξελίσσονται στην περιοχή καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος από την έναρξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής έχουν συμβασιοποιηθεί έργα άνω των 2,5 εκατομμυρίων.

Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν βελτιώσεις υποδομών, αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, διανοίξεις οδών και παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια.

Η έναρξη των εργασιών, πριν από λίγες εβδομάδες,  για το νέο αθλητικό κέντρο αποτελεί την απάντηση σε όλους όσοι αμφισβήτησαν το έργο αυτό. Σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για τα Καρδαμίτσια είναι οι διανοίξεις δρόμων.

Η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το κόστος για τη συμπλήρωση του οδικού δικτύου ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μελέτες αυτές παραδόθηκαν πριν μερικούς μήνες και στόχος πλέον είναι να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε οι οδικές υποδομές να ολοκληρωθούν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Γιατί το οφείλουμε στους πολίτες» τόνισε.

Ο κ. Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι το έργο που μπαίνει σε απόλυτη προτεραιότητα είναι η ανάπλαση της πλατείας.

Η μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίου θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.