Βορίδης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις

Πολιτική

Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μάκης Βορίδης είπε για τα νέα μέτρα ότι παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις γιορτές, κάτι που συνέβαλε στην απόφαση να ισχύσουν από το νέο έτος. Μάλιστα, επανέλαβε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε νέο lockdown αλλά υπενθύμισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον θα κρίνουν τις εξελίξεις.

Για το μέτρο της τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει πλάνο για κάθε υπηρεσία

με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα. Οπότε οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «το όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο» και υπενθύμισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 85% και οι θάνατοι από κορονοϊό αφορούν σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστους.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα λαμβάνονται με βάση το αισιόδοξο σενάριο γιατί αν λαμβανόντουσαν με βάση το απαισιόδοξο αυτό θα συνεπαγόταν ένα μεγάλο κόστος και οικονομικό, αλλά και στον τομέα των ελευθεριών.