Έντονη αντίδραση στη μείωση του αριθμού των φιλάθλων

Αθλητικά

Η SL ζητά να επιτρέπεται η παρουσία των κατόχων διαρκείας στα γήπεδα

Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή, έστω κι αν ορισμένες ομάδες ή ΠΑΕ, όπως ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δεν πλήττονταν ιδιαίτερα από την απόφαση, ότι ο περιορισμός της παρουσίας των φιλάθλων στις κερκίδες στο 10% της χωρητικότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι πάνω από 1000 άτομα, θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις.

Αυτό φάνηκε από το βράδυ της Δευτέρας με τις ανακοινώσεις κάποιων μεγάλων ΠΑΕ, που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα δυσπιστίας και αναξιοπιστίας απέναντι στους φιλάθλους τους, με δεδομένο, ότι ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας, διέθεσαν χιλιάδες διαρκείας σε εμβολιασμένους φιλάθλους, που με τη σειρά τους πλήρωσαν για το σύνολο των αγώνων της σεζόν. Έτσι, η διοργανώτρια αρχή, την Τρίτη το μεσημέρι πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία δε μετείχαν ο ΠΑΣ, η Λαμία, ο Βόλος και ο Παναιτωλικός, και η απόφαση που έλαβε είναι να ζητήσει άμεσα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας Θαν. Πλεύρη, με αίτημα να επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα όσων έχουν εισιτήρια διαρκείας, ανεξάρτητα από το ποσοστό των φιλάθλων που θα επιτρέπεται.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο για όλες τις μεγάλες ΠΑΕ, που έχουν διαθέσει από 5 – 18.000 διαρκείας και χωρίς να φέρουν μερίδιο ευθύνης, θα πρέπει να υποδεχτούν και να υλοποιήσουν μια απόφαση της Πολιτείας, που πλήττει και τα συμφέροντά τους, αλλά και που δεν αντιμετωπίζει ως ισότιμους πολίτες, τους φιλάθλους τους.

Η SL εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας».

Ξεκίνησαν προπονήσεις στον ΠΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, τάσσεται όμως ανεπίσημα υπέρ των αποφάσεων της διοργανώτριας αρχής, αν και όπως επισημάναμε πιο πάνω δεν πλήττεται ιδιαίτερα με την εν λόγω απόφαση, αφού ο αριθμός των διαρκείας που έχουν διατεθεί δεν ξεπερνά το 10% της χωρητικότητας των «Ζωσιμάδων», επομένως όλοι οι κάτοχοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα εντός έδρας παιχνίδια. Το ζήτημα που προκύπτει προφανώς και για τον ΠΑΣ είναι αυτό της προσέλευσης μεγαλύτερου αριθμού φιλάθλων στα παιχνίδια εντός έδρας.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, οι παίκτες επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και έκαναν το μεσημέρι την πρώτη τους προπόνηση. Στην ομάδα τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τα νέα τεστ, μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων σε παίκτες και ενός σε εργαζόμενο στα γραφεία.

Ο Γκαρντάφσκι στο μεταξύ που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό.