ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ- Συζητήσεις στα ορεινά χωριά

Πολιτική

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος πραγματοποίησε επισκέψεις σε χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Μαστοροχωρίων Δήμου Κόνιτσας, Πραμάντων και Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καθώς και στη Χρυσοβίτσα και το Μ. Περιστέρι του Δήμου Μετσόβου.
Συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές τα οποία σχετίζονται κυρίως με την ασφάλεια-αστυνόμευση, την έλλειψη αναπτυξιακών ευκαιριών, την απουσία στρατηγικής για την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων αυτών των περιοχών.
Ο κ. Μανταλόβας αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικών που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα, θα αξιοποιήσουν το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά και θα συνδέσουν τις ορεινές περιοχές με τους μεγάλους οδικούς άξονες.
«Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών του νομού μας δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να επιβιώσουν στον τόπο τους. Χρειάζεται ένα κράτος που θα είναι σύμμαχός τους και όχι τιμωρός τους. Ένα από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων είναι αδιαμφισβήτητα ο πλούτος που κρύβουν οι ορεινές περιοχές του. Ένας πλούτος που η εκμετάλλευσή του δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον τουρισμό αλλά να συνδυάζεται με την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και φυσικά την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Αυτοί οι άξονες πρέπει να είναι ο οδηγός για την ανάπτυξη, όχι μόνο του ορεινού όγκου, αλλά του συνόλου του νομού μας και εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε συγκεκριμένο πλάνο με το σχέδιο ‘Ελλάδα’ για να το πετύχουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανταλόβας.