ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ- Σειρά επισκέψεων το τριήμερο

Πολιτική

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα συμμετείχε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Δωδώνης και το Δήμο Σουλίου στη θέση «Λιβάδι». Η κυρία Τζούφη κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, ενώ κατά το σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, τιμώντας τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.
Η Υφυπουργός Παιδείας και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Τύρια, όπου είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους κατοίκους για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν θέματα που αφορούν την υγειονομική κάλυψη της περιοχής και καταγράφηκε η πρόταση της λειτουργίας κινητής μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αξιοποιώντας την υπάρχουσα κτηριακή και τεχνολογική υποδομή της περιοχής. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Μονάδας Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, αναφέρθηκαν οι καλές πρακτικές και επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων λειτουργίας με σκοπό την απρόσκοπτη προστασία του περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια η κα Τζούφη επισκέφτηκε τα χωριά Ζωτικό και Μαντείο, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τις αυξημένες προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης που έδωσε στην περιοχή η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, όπως και η διάθεση επιστροφής και δραστηριοποίησης νέων ανθρώπων στα συγκεκριμένα χωριά.
Τέλος, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το χωριό Μελιγγοί του Δήμου Δωδώνης, όπου επισκέφθηκε το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Περικλή Παππά και μέλη της Αδελφότητας Μελιγγιωτών. Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Μουσείου, με την κα Τζούφη να προτείνει την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων, πιθανά μέσω ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ώστε ο χώρος να εκσυγχρονιστεί και να αναδειχθεί ως σημαντική πολιτιστική κυψέλη της περιοχής.