ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Συνδετικός κρίκος με την υπόλοιπη Ελλάδα η Άρτα

Πολιτική

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε την Τετάρτη στην Άρτα, τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα ανάπτυξης, συζητήθηκε η συμβολή της Περιφερειακότητας στην Άρτα και υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η κατασκευή νέου περιφερειακού αεροδρομίου, η δημοκρατική διανομή των κονδυλίων και η συλλογικότητα στο σχεδιασμό και τη λήψη των αποφάσεων.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και δήμου Αρταίων για την επόμενη δημοτική δική μας περίοδο έτσι ώστε να βρούμε λύσεις και να μπορέσουμε να βάλουμε την Άρτα στο προσκήνιο», ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.

«Συμφωνήσαμε απόλυτα στο θέμα της αξιοποίησης του κάμπου και της άρδευσης. Συμφωνήσαμε ότι σε όποια στρατηγική φάση και να βρεθεί το κομμάτι του βιοτεχνικού πάρκου εμείς θα το επισπεύσουμε και δεν προλάβαμε να συζητήσουμε το πολύ σημαντικό θέμα της σύνδεσής του με την Ιονία Οδό.

Δήμαρχε, αυτά τα ζητήματα θα τα βλέπουμε όλοι μαζί στην επιτροπή Παρακολούθησης την οποία θα θεσμοθετήσω όταν αναλάβω γιατί οι πόροι είναι συγκεκριμένοι. Αλλά από εκεί και πέρα όταν δουλεύουμε όλοι μαζί συλλογικά και ξέρουμε ο καθένας την αφετηρία του άλλου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Τέλος, μιλήσαμε και για το ποτάμι το οποίο εγώ θέλω να αξιοποιηθεί και αρδευτικά γιατί ενώ η Ήπειρος έχει πέντε ποτάμια είναι κρίμα να μην υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, ενδεχομένως και ένας ανεξάρτητος οργανισμός άρδευσης. Γιατί έχουμε πολλούς κάμπους είναι ανεκμετάλλευτοι», δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.

 

Επίσκεψη και στο Επιμελητήριο

Ο κ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε και τον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Γκολομάζο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ξεπέρασε τη μία ώρα, έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα του νομού Άρτας σε σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά των Οριζόντων Ηπείρου ο Σπύρος Ριζόπουλος ανάπτυξε το σκεπτικό της Περιφερειακότητας, εξηγώντας παράλληλα ότι η Άρτα έχει κομβική θέση στη μελλοντική ανάπτυξη όλης της Ηπείρου.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις.

«Το επιμελητήριο είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους υποψήφιους για να εκθέσουν τις απόψεις τους, να εκθέσουμε και εμείς τις δικές μας να γίνει μια ζύμωση τώρα στον προεκλογικό αγώνα. Και νομίζω ότι με καλή συνεργασία όλων των φορέων η περιοχή μας θα πάει μπροστά», σημείωσε ο κ. Γκολομάζος.

«Για εμάς το πιο σημαντικό ζήτημα είναι ότι πρέπει να ταυτίσουμε το ρόλο των Επιμελητηρίων με την ανάπτυξη στην Ήπειρο. Ο ρόλος σας θα είναι στρατηγικός στην προσπάθειά μας.

Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω ότι για τους Ορίζοντες Ηπείρου η Άρτα δεν είναι το νότιο κομμάτι της Ηπείρου. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να εξηγήσω ότι βρίσκομαι στην κατεύθυνση ίδρυσης ανεξάρτητου φορέα άρδευσης όλων των κάμπων με ένα στρατηγικό πλαίσιο. Άρα, λοιπόν, πρέπει να τακτοποιηθεί καθώς βρισκόμαστε σε μία περιοχή που βρέχει 320 μέρες το χρόνο και έχει ποτάμια, αλλά από τραγική ειρωνεία δεν έχει αρκετό νερό.

Παράλληλα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργήσουν καινοτόμα θα πρέπει να αποκαταστήσουμε και το ζήτημα του ελλείμματος της ενέργειας το οποίο υπάρχει.

Όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και συζητήσαμε ότι ενώ υπάρχουν σημεία ενδιαφέροντος και έχουν σπαταληθεί πάρα πολλά χρήματα σε πεταμένες υποδομές εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στην προβολή και στην προσέλκυση», δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.