ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Ενδεχόμενο «φρένο» στην αξιοποίησή τους από το Σχέδιο Π.Δ.

Τοπικά

Μπροστά σε μια αναπάντεχη τροπή βρίσκεται η πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για την ανάδειξη της περιοχής των στρατιωτικών φυλακών καθώς υπάρχει η πιθανότητα να της βάλει φρένο το Σχέδιο Π.Δ. της λίμνης.
Το γεγονός αυτό αναδείχθηκε κατά το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας όπου αναφέρθηκε πως αν το Σχέδιο Π.Δ. εφαρμοστεί όπως είναι μέχρι στιγμής, θα περιλαμβάνει και την πρόβλεψη για απαγόρευση δόμησης στο παραλίμνιο μέτωπο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του itv και όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών μπορεί το Σχέδιο Π.Δ να προβλέπει μία ξεχωριστή διαδικασία για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και σκοπού, όμως πρόκειται για μία διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, που απαιτεί και την έκδοση ενός νέου Π.Δ
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Θαν. Μανταλόβας επισήμανε τον κίνδυνο αυτό λέγοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την υλοποίηση της μελέτης στην περιοχή παρέμβασης.
«Στις αρχές Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση και η μελέτη έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους οκτώ μήνες. Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να προλάβουμε το Π.Δ, με την ελπίδα ότι το υπουργείο θα λάβει υπόψιν τις παρατηρήσεις των τοπικών φορέων», σημείωσε ο κ. Μανταλόβας.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Π.Δ κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, κάτι που αποδείχθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στάθηκε όμως με θετικό τρόπο στην συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων στα περισσότερα ζητήματα που αναπτύσσονται στο Π.Δ.
«Το σημαντικό είναι πως καταδείχθηκε ότι η προστασία της λίμνης Παμβώτιδας είναι ένα μείζον θέμα για το δήμο και την πόλη. Η σύμπλευση των δημοτικών παρατάξεων επιβεβαιώνει την προσέγγιση πως το Π.Δ είναι μεν απαραίτητο και αναγκαίο, δεν μπορεί όμως να έρχεται για να δημιουργήσει εμπόδια σε υπό εξέλιξη έργα», ανέφερε ο κ. Μανταλόβας.