ΠΟΛΙΤΙΚΗ  – Προκηρύχτηκαν επίσημα οι εκλογές

Πολιτική

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Δευτέρας. Αυτό σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός την απόφαση αυτή την είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Κυριακής των Ευρωεκλογών.
Παράλληλα, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας.
«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός.
«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.
«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.