Περιορισμένος ανασχηματισμός του Υπουργικού Σχήματος

Πολιτική
  • Υφυπουργός εργασίας ο Κων. Μπάρκας

Ένας περιορισμένος ανασχηματισμός στο Υπουργικό Σχήμα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, με βασική αλλαγή, την αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου, αφού, όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός όπως εξάλλου είχε δηλώσει, δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο βουλευτής Πρέβεζας Κωνσταντίνος Μπάρκας ορίστηκε υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έτσι με την δική του υπουργοποίηση, ο νομός Θεσπρωτίας είναι ο μόνος στην Ήπειρο που δεν έχει βουλευτική εκπροσώπηση σε κάποιο υπουργείο.
Παράλληλα όμως, εκτός από τα σαφή πολιτικά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος, επιχειρώντας να ικανοποιήσει κυρίως την τάση των 53, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας όρισε ως υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών τον Θάνο Μωραΐτη, επί σειρά ετών στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ και υπουργός στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Αναλυτικά τα νέα πρόσωπα: Νέος υπουργός στο ΥΠΕΞ ο Γ. Κατρούγκαλος. Αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών η Σία Αναγνωστοπούλου, στο υπουργείο Εσωτερικών υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονία-Θράκη ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στο υπουργείο Εργασίας υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, στο υπουργείο Υποδομών υφυπουργός ο Θάνος Μωραϊτης και στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.