ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ξεκαθάρισε η σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου και μαζί με αυτή ξεκαθάρισε και η εικόνα την κατανομής των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως γνωστά στελέχη του Συμβουλίου, που μερικά από αυτά ήταν σε θέσεις ευθύνης, μένουν εκτός ενώ έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους και μερικά νέα πρόσωπα.
Τη μερίδα του λέοντος στις έδρες παίρνει η παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», η οποία εκλέγει 15 περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε Ιωαννίνων, 4 στην Άρτα και από 5 στη Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα.
Από την άλλη πλευρά, το «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γ. Ζάψα εκλέγει 3 συμβούλους στα Γιάννενα, 2 στην Άρτα και από 1 σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου του Σπ. Ριζόπουλου εκλέγουν 2 συμβούλους στα Γιάννενα και από 1 σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία.
Ακόμη, 2 συμβούλους στα Γιάννενα εκλέγει η παράταξη Ήπειρος Όλον του Δ. Δημητρίου, 1 στην Άρτα και 1 στην Πρέβεζα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγει 1 σύμβουλο στα Γιάννενα, 1 στην Άρτα και 1 στην Πρέβεζα.
Η Αριστερή Παρέμβαση εκλέγει 1 σύμβουλο στα Γιάννενα, η Ανυπότακτη Ήπειρος εκλέγει 1 σύμβουλο στην Άρτα και η Ελληνική Αυγή 1 σύμβουλο στα Γιάννενα.
Από την λίστα των 15 συμβούλων από την Π.Ε Ιωαννίνων στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, οι 6 είναι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι και είναι οι Αγνή Νάκου – Δασούλα, που κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση αγγίζοντας τους 9.000 σταυρούς! Επίσης πρώτη φορά εκλέγονται οι Παναγιώτα Ναυρόζογλου, ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ο Χάρης Λαζάνης και ο Βασίλης Καλούδης.
Από τους νυν περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης μένουν εκτός της νέας σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μιχάλης Μπάγιας, ο Νίκος Καττής, ο Γιάννης Λάζος και η Κέλλυ Καραμάνη.