Να δοθεί προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

Νέα

Να στηριχτεί ακόμη περισσότερο η πρωτοβάθμια περίθαλψη ζητά με δήλωσή της η πρόεδρος του Πανηπειρωτικού συλλόγου Ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Κ.Υ. Ηπείρου και οργανωτική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Άννα Γρίβα.
Η κα. Γρίβα μιλά για τον αγώνα δρόμου που κάνουν οι γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εκατοντάδων πολιτών που φτάνουν καθημερινά στα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα.
Η αναμονή σε πολλές ειδικότητες, και στην δική της, είναι μεγάλη και ξεπερνά τον ένα ή και τους δυο μήνες ενώ ακόμη δυσκολότερη είναι η κατάσταση όταν πρόκειται για οδοντιατρικές εργασίες. Για παράδειγμα ο χρόνος αναμονής για τεχνητή οδοντοστοιχία ξεπερνά τα δυο χρόνια με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη επιμονή και υπομονή από πλευράς του πολίτη.
Η κα. Γρίβα ξεκαθαρίζει ότι έχουν ζητήσει τόσο την αντικατάσταση ιατρικών μηχανημάτων για το οδοντιατρείο όσο και την πρόσληψη ενός οδοντοτεχνίτη ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενίσχυσης συνολικά του συστήματος ώστε να μην απευθύνεται ο ασθενής στα νοσοκομεία και να υπάρξει αποσυμφόρηση από τις κλινικές.
Στο μεταξύ, το καλό νέο είναι ότι τέθηκε σε εφαρμογή το ακτινολογικό έπειτα από επίλυση μιας κυρίως γραφειοκρατικής εμπλοκής που υπήρχε. Το θέμα λύθηκε και έτσι ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία και οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται και να κάνουν χρήση των ακτινολογικών μηχανημάτων.
«Ήταν σημαντικό να τεθεί σε λειτουργία το ακτινολογικό καθώς ο ασθενής γλιτώνει ένα σημαντικό κόστος. Το ακτινολογικό τέθηκε σε λειτουργία μετά από τις σχετικές υπογραφές», ανέφερε η κα. Γρίβα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ