ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – Συνάντηση με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ

Πολιτική

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε την Τρίτη με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε σε θερμό κλίμα εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τα συγκεκριμένα προβλήματα που ζητούν επείγουσες λύσεις και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα δεσμεύθηκε ότι τα Βόρεια Τζουμέρκα θα έχουν την ανάπτυξη που δικαιούνται και αξίζουν.

«Τα Τζουμέρκα -και εδώ συμπεριλαμβάνω όχι μόνο τα Βόρεια αλλά και τα Κεντρικά- αποτελούν μια ενιαία περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Και είναι προφανές ότι, στην προσπάθειά μας αυτός ο ρυθμός να ενταθεί, ζητούμε τη στήριξη από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις επόμενες εκλογές.

Οπότε, θα θέλαμε κάθε περιφερειακή παράταξη να εντάξει στο γενικότερο πρόγραμμά της την περιοχή των Τζουμέρκων με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα λύνει ή τουλάχιστον θα προωθεί τη λύση όλων αυτών των ζητημάτων», ανέφερε ο κ. Σεντελές.

«Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να φανούμε αρωγοί στα Βόρεια Τζουμέρκα είναι να αποκαταστήσουμε την έλλειψη δίκαιης ανάπτυξης η οποία πρέπει ουσιαστικά να βοηθήσει όλες εκείνες τις περιοχές που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα να έρθουν σε μία κοινή συνιστώσα όσον αφορά τις δυνατότητες προσέλκυσης κόσμου.

Το δεύτερο ζήτημα, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, βλέποντας αυτή την ανάγκη ισορροπίας, είναι ότι θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τη σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιονία οδό.

Το τρίτο θέμα, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με το διευθυντή του αγροτικού συνεταιρισμού στη Θεσπρωτία, που φαίνεται ότι είναι μια μεγάλη προοπτική και λύνει και το ζήτημα των βοσκοτόπων είναι η ανάπτυξη των κτηνοτροφικών πάρκων.

Για το τέταρτο ζήτημα πριν περίπου ένα χρόνο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία κοινωνική διαβούλευση στο Ελληνικό. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτό το ζήτημα πρέπει να δούμε στρατηγικά και το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από το Ιόνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος.